Genel Merkezdeki Müzede Yer Alan Tarihi Belge ve Eşyalar, Ziyaretçilerin Daha Kolay Ulaşabilmesi İçin Fuayeye Taşındı

Barış Gündoğan - CHP tarihine ilişkin belge ve eşyalar, ziyaretçilerin daha kolay ulaşabilmesi için genel merkez fuayesine taşındı.

Genel merkez binasının giriş katında müze olarak ayrılan bölümde yer alan belge ve eşyalar, fuayede kurulan cam bölmelere yerleştirilerek, sergilenmeye başladı.

CHP tarihinin yanında ülke tarihine ve ait oldukları döneme de ışık tutan eşyaların yer aldığı sergide, en yoğun ilgiyi 76 yıllık üye kimlik kartı, 78 yıllık parti programıyla partinin 60 yıl önce gelir amaçlı düzenlediği eşya piyangosuna ait bilet görüyor.

Sergide, Mustafa Kemal Atatürk'ün 1938 yılında Dolmabahçe'de kaleme aldığı vasiyetinin bir örneğinin yanı sıra hatıra madalyonlar, parti afiş ve broşürleri, eski genel başkanlara ait konuşma metinleri ile bugüne kadar gerçekleştirilen kurultaylarda kullanılmak için hazırlanan materyaller yer alıyor.

Sergilenenler arasında en çok ilgiyi İkinci Genel Başkan İsmet İnönü'nün fotoğrafının bulunduğu sigara paketi görürken, bilgilendirme yazısında, Murat Karayalçın tarafından müzeye verilen sigara paketinin, 1968 yılındaki Olağan Genel Kurultay'da delegelere dağıtılmak üzere Tekel Genel Müdürlüğü'nde özel olarak yaptırıldığı belirtiliyor.

Sergide İnönü'nün kapağında yer aldığı Time dergisinin tarihli nüshası da bulunuyor.

-''1920'lerden bugüne, CHP'nin siyasi hayatı var''-

Serginin fuayeye taşınmasına öncülük eden Parti Meclisi Üyesi Ekrem Kerem Oktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun göreve geldiğinde ''CHP'nin hem filiz, hem de bir çınar'' olduğunu söylediğini anımsattı.

''Bu müzede gerçekten çınarın hem köklerini hem de filizlerini görüyorsunuz'' diyen Oktay, ''Müzede, 1920'lerden bugüne kadar CHP'nin siyasi hayatı var'' dedi.

Serginin aynı zamanda Türkiye'nin siyasi tarihini de yansıttığını belirten Oktay, CHP'nin ilk seçim beyannamesi, seçim afişleri, siyasi propaganda malzemelerinin ziyaretçilerin ilgisine sunulduğunu anlattı.

''Serginin parti girişinde açılması, CHP'nin şeffaf ve ulaşılabilir olma özelliğinin de bir göstergesi'' ifadesini kullanan Oktay, serginin aynı zamanda parti içi eğitimin de bir parçası olacağını bildirdi.

Oktay, sergiye gösterilen ilgiden de memnun olduklarını kaydetti.

Yayıncı: Eda Ay
Kaynak: AA