İlköğretim okulu yapımına ilişkin protokol imzalandı

Gaziantep Valiliği ile SMS-Linos İnşaat Ortaklığı arasında, ilköğretim okulu yapımına ilişkin protokol imzalandı.

Vali Erdal Ata protokol töreninde, 24 Aralık 2011'de başlattıkları okul yaptırma kampanyasının devam ettiğini söyledi.

Kampanya kapsamında bugün 47. protokollerini imzalayacaklarını belirten Ata, ''Şimdiye kadar kampanya kapsamında 1008 derslikli 23 okul yapıldı, 13 okul ismi satın alma ve 11 de arsa bağışı gerçekleştirildi'' dedi.

Bugünkü protokol kapsamında okul inşaatını SMS-Linos İnşaat Ortaklığı'nın hibe olarak yapacağını ve inşaatın 2014'ün ortalarında tamamlanmasının hedeflendiğini dile getiren Ata, hayırseverlerden 2013 yılı sonuna kadar inşaatı bitirmeleri konusunda talepte bulunduklarını aktardı.

Gaziantep'in en büyük sorununun eğitim olduğunu daha önce de dile getirdiklerini ifade eden Ata, sorunun çözümü için bütün imkanların seferber edildiğini vurguladı.

Öğrenci sayısındaki aşırı artış ve ders ihtiyacı nedeniyle sadece gönderilen ödenekle sorunun çözülemediğini anlatan Ata, şöyle devam etti:

''O nedenle bu kampanyalar başlatılmıştı. Sağ olsunlar, hayırseverlerimizde bizim çağrılarımıza kulak verdiler, 24 derslikli bir okul yaptıracaklar. Ben her iki firmaya da çok teşekkür ediyorum. İnşallah, onların bu örnek davranışı, ilimizdeki maddi durumu iyi olan tüm vatandaşlarımıza, tüm sanayicilerimize, iş adamlarımıza emsal teşkil eder. Yapılacak okulun ilimize, eğitim görecek öğrencilerimize, çalışacak olan öğretmenlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum, hayırseverlerimize de tekrar teşekkür ediyorum.''

Vali Ata, 2013 yılı sonu itibarıyla kampanya kapsamında 100 okula ulaşmak istediklerini kaydetti.

SMS-Linos inşaat ortaklığı müteahhitliğini yapan Serhat Öztürk ise yaptıracakları okulla ilgili bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Şehitkamil ilçesi Yukarı Beylerbeyi köyü mevkisinde yapılacak 24 derslikli okul için protokol imzalandı.

Valilikte düzenlenen törene, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, SMS-Linos İnşaat ortaklığı yetkilerinden Proje Müdürü Gökhan Karabekiroğlu ve firma yetkilileri katıldı.

Muhabir: İbrahim Halil Çekici

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA