Galata Köprüsü Müdavim Balıkçılarını Bekledi, Kalabalığın Eksik Olmadığı Ortaköy Issızlığa Büründü

İstanbul'u etkisi altına alan ve 1 günü aşkın süredir devam eden kar yağışı kentin tarihi ve turistik mekanlarına ayrı bir güzellik kattı.

İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle, yaz kış Galata Köprüsü'nü mesken tutan balık müdavimleri evlerinden çıkmadı. Ancak soğuk ve kara aldırmayan balık sevdalıları da yok değildi. Bunlardan biri olan Mehmet Demir, inşaatta çalıştığını ve kar yağışının kendileri için tatil demek olduğunu söyledi.

''Benim için en güzel gün, kar yağdığı gün'' diyen Demir, kar yağarken balık tutmanın ise ayrı bir zevk olduğunu dile getirdi.

Demir, kar düştüğü zaman balığın daha fazla lezzetli olduğunu ifade etti.

-Kar, İstanbul'u daha da güzelleştirdi-

Galata Köprüsü'nde fotoğraf çekerek ve çektirerek anı ölümsüzleştiren Talha Tunç ise İstanbul'da uzun süredir böyle bir kar görülmediğini söyledi.

Karın beklenildiği kadar yağmadığını aktaran Tunç, beyaz görüntülerin zaten güzel olan şehri daha da güzelleştirdiğini belirtti.

Tunç, ''Normalde mühendisim. Kar, İstanbul'da kaosa neden olsa da güzel. Galata Köprüsü'nde fotoğraflar çektim. İstediğim manzaralara tam ulaşamasam da karın devam edeceği ümidiyle güzel fotoğrafları çekmeyi amaçlıyorum'' diye konuştu.

-Ortaköy'de sessizlik-

Kar yağışı, kalabalıkla özdeşleşen Ortaköy Meydanı'nı ıssızlaştırdı. Boğaz'ın doyumsuz güzelliğinin çoğu zaman kumpir ile süslendiği meydanda, az sayıda yabancı turist ve birkaç kişi dışında kimse yoktu.

Turistler fotoğraf çekerken vatandaşlar Ortaköy Camisi'nin yanında güvercinlerin ve köpeklerin karnını doyurdu.

Okulların tatil olmasını fırsat bilerek gezmeye çıkanlar da Ortaköy'deydi. Bunlardan biri matematik öğretmeni Ali Bilgin'di. Anadolu Yakası'ndan geldiğini belirten öğretmen, ''Karın tadını burada çıkarmaya çalışıyoruz. Okullar tatil olması işimize geldi. Manzara ve kar için buraya geldik. Burası çok güzel, mükemmel bir manzara var şu anda'' ifadeleriyle yaşadığı mutluluğu anlattı.

Muhabir: Uğur Aslanhan

Yayıncı. Sabri Çelebioğlu
Kaynak: AA