Beni nataşa zannettiler korumalarla dolaştım!

Elveda Katya filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu dalında Altın Portakal alan Anna Andrusenko Türkiye'yi ve burada yaşadıklarını unutmadı. Rusya'da bir dizide rol alan güzel oyuncu, yeni tekliflere sıcak bakıyor

Beni nataşa zannettiler korumalarla dolaştım!
eçen yıl Hülya Avşar'ın jüri başkanlığı yaptığı, pek çok tartışmaya sahne olan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Elveda Katya'daki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu seçilen Anna Andrusenko, ödülünü aldıktan sonra ülkesine döndü. Yeni bir film teklifi alırsa seve seve Türkiye'ye geleceğini belirten Rus oyuncu, AKŞAM gazetesinin sorularını yanıtladı.

- Türk izleyici sizi Elveda Katya'yla tanıdı. Hakkınızda pek bilgi sahibi değiller...

23 yaşındayım, Rusya'da yaşıyorum. Oyunculuk, çocukluk yıllarımdan beri hayalimdi. Ailem de beni destekledi. Ülkemde iyi bilinen bir ajansa kayıt oldum. Dizilerde oynuyorum ve reklamlarda rol alıyorum.

- Türkiye'de nasıl keşfedildiniz? Film teklifi kimden geldi?

Elveda Katya'nın yapımcısı Osman Sönmez; Rusya'daki ajansın, film seçmeleri için hazırladığı kayıtları izlemiş. Benimle iletişime geçti. Daha sonra senaryoyu okudum ve filmin yönetmeni Ahmet Sönmez'le görüşmek üzere Türkiye'ye geldim. Elveda Katya'nın gerçek bir hikayeye dayanması ve çok güçlü kurgulanmış olmasından çok etkilenmiştim. Hiç düşünmeden kabul ettim.

Kadir İnanır'dan çok şey öğrendim

- Çekimler nasıl geçti? Zorlandığınız sahneler oldu mu?

Emine karakterini canlandıran Rüçhan Çalışkur, bir sahnede beni saçlarımdan çekerek yerde sürükleyecekti. Tam moda girmiştik, kayda geçtiğimiz an birden polisler geldi. Birileri 155'i aramış. Yönetmenimiz gerekli açıklamayı yapınca gittiler. Bir enteresan olay da sokakta yürürken beni nataşa zannettiklerinde yaşamıştım. Uzun süre yalnız başıma sokağa çıkmadım; korumalar eşlik etti.

- Türk sinemasının usta isimlerinden Kadir İnanır'la aynı filmde rol almak nasıl bir duygu?

Çekimlerin başlamasına birkaç gün kalana kadar Türkiye'nin en büyük aktörlerinden biriyle çalışacağımı bilmiyordum. Önce korktum ama sonra kendisini çok sevdim ve ondan çok şey öğrendim.

Heyecandan ödülü kırdım

- Altın Portakal'da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldınız...

Benim için çok anlamlı. Çünkü hem ilk sinema filmimle aldığım bir ödül, hem de yabancı bir ülkede... Adımı duyduğum an inanamadım. Yanımdakilere'Benim adımımı söylediler' diye sordum. O an ne yapacağımı bilemedim. O kadar heyecanlıydım ki heykeli masaya çarptım, kırıldı.

- Nasıl tepkiler aldınız?
Ülkemde henüz çok farkında değiller ama Türkiye'den aldığım tepkilerden dolayı çok mutluyum.

- Türkiye'de bir dizide oynamayı düşünür müsünüz?
Neden olmasın... Şu anda Rusya'da bir dizide oynuyorum. Öncelikle ülkemde adımı ve kariyerimi daha da güçlü kılmak istiyorum. Sinema tecrübesi bana çok şey kattı. Dizi bittikten sonra daha çok sinemaya ağırlık vererek, kariyerimi güçlendirebilirim. Elveda Katya benim için çok güzel bir örnek oldu. Bu yüzden gelecek olan yurtdışı projelerine sıcak bakmaya devam edeceğim.