Dto Antalya Şube Başkanı Erol Açıklaması

Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol ve Yönetim Kurulu üyeleri, denizcilik sektörüne verdikleri destekten dolayı Kemer Kaymakamı Murat Bulacak ve Belediye Başkanı Mustafa Gül'e teşekkür ziyaretinde bulundu.

DTO Antalya Şubesi, denizcilik sektör toplantılarının ilkini Kemer'de gerçekleştirdi. Kemer'deki denizcilik sektörünün sorunlarının tartışıldığı toplantı sonrasında Erol, Yönetim Kurulu üyeleri ve sektör temsilcileri ile Kemer Kaymakamı Murat Bulacak ile Belediye Başkanı Mustafa Gül'e denizcilik sektörüne katkılarından dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu.

Erol, ziyaretlerde Kaymakam Bulacak ve Belediye Başkanı Gül'e, deniz turizmi ve denizcilik sektörü hakkında bilgi verdi. Kaymakam Bulacak ve Başkan Gül'e denizcilik sektörüne verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Erol, Kemer'deki denizcilerin sorunlarının çözülmesini istedi.

Antalya'da denizcilik sektörünün ticaret hacminin arttığını belirten Erol, ''Antalya'nın ticaret hacmi bugün 234 milyon dolara ulaştı. Denizcilik sektöründeki ticaret hacmi artık yaş meyve sebze ihracatına yaklaşmaya başladı.

Türk turizminde denizcilik sektörünün payı yüzde 18-20 düzeyine çıkmıştır. Bugün DTO Antalya Şubesinin bin 200 üyesi var. Üye sayımız her yıl artıyor'' dedi.

Kruvaziyer turizmin başta Kemer olmak üzere Antalya bölgesi için alternatif turizm olabileceğini ifade eden Erol, konuşmasına şöyle devam etti:

''Antalya kruvaziyer turizmde Home-Port limanı ilan edildi. Bu da Antalya turizmi için çok önemli. Home-Port olan bir limana gelen kruvaziyer turist, günlük en az 150-170 dolar arasında harcama yapıyor. Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı kruvaziyer turizmde Antalya'yı yatırım programına aldı. Antalya-Alanya, Antalya-Kemer, Demre ve Kaş bölgelerinde kruvaziyer turizm geliştirilebilir. Kruvaziyer turizmin merkezi neden Antalya veya Kemer olmasın. Antalya ve Kemer bu konuda projeler üretmeli. Belediye olarak destek verilirse denizcilik sektörü Kemer'de daha çok öne çıkar. Kruvaziyer turizm Kemer'de alternatif turizm olabilir.''

Kaymakam Murat Bulacak da yaz dönemlerinde denizcilik sektörünün Kemer'de çok hareketli geçtiğini kaydetti.

İlçedeki turizmi borsaya benzeten Kaymakam Bulacak, her zaman denizcilik sektörüne destek vereceklerini söyledi.

Sektörün sorunlarının çözümü için öncelikle çözüm önerilerini dile getirmesi gerektiğini anlatan Bulacak, ''Sorunların çözümü için öncelikli bürokratik işlemler hazır hale getirilmeli. Turizm çok hareketli. Sanki borsa gibi. En ufak olumsuzluktan etkileniyor. Çok değişken yapısı olan denizcilik sektöründe mevzuatlar da çok geç çıkmış. Artık düzene girmeye başladı'' diye konuştu.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ise Kındılçeşme mevkisindeki çekek yerinin imar planına işlenmesi için çalışacakları belirterek, balıkçıların sorunlarını da çözmek için gayret edeceklerini söyledi.

Kemer marinasının önümüzdeki yıllarda daha da büyüyeceğini düşündüklerini ifade eden Gül, ''İkinci çekek yeri projemiz var. Denizi taşıyarak yeni bir çekek yeri projemiz var. Şu andaki çekek yeri eskiden mezarlıktı. Günübirlik alan olan çekek yerini imar planında işlemek için çalışmalar yapabiliriz'' diye konuştu.

DTO Antalya Şube Başkanı Erol, Kaymakam Murat Bulacak ve Belediye Başkanı Gül'e kravat ve Antalya denizcilik sektörüyle ilgili kitap ve broşür hediye etti.

Muhabir: Yunus İçen

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA