Doğan'ın 'darbe Planı Görüşüldü' İfadesi Dil Sürçmesi Olamaz

Mahkeme, Çetin Doğan’ın savunması sırasında ‘darbe planı görüşüldü’ şeklindeki ifadesine önce itiraz ettiği, görüntülü olarak savunması izlettirildiğinde bu kez ‘dil sürçmesi’ diyerek kendini savunduğunu belirtti.Gerekçeli kararda bunun dil sürçmesi olarak kabul edilemeyeceği kaydedildi

Balyoz davası gerekçeli kararında, bir numaralı sanık Çetin Doğan’ın duruşmadaki bir savunması sırasında, seminerde, ‘darbe planı görüşüldü’ şeklinde beyanda bulunduğu anlatıldı. Ancak, Çetin’in böyle bir ifade kullanmadığı yönündeki itirazı üzerine duruşma CD’sinin izlendiği ve sanığın reddetdiği cümleyi kullandığının görüldüğü belirtildi.

Bu tespit üzerine Doğan’ın bu kez ‘dil sürçmesi’ diyerek kendini savunduğu kaydedildi. Doğan’ın bu sözlerinin gerçek amaç ve kastını gösterdiğini kaydeden mahkeme, Doğan ile birlikte mahkum olan tüm sanıkların yargılama boyunca seminerde darbe planının görüşüldüğünü saklamaya çalıştıklarını vurguladı. Sanık Doğan’ın bir anlık dalgınlık sonucu seminerde asıl görüştükleri konunun darbe planı olduğunu ağzından kaçırdığına dikkat çeken mahkeme, “Diğer deliller de gözetildiğinde bunun bir dil sürçmesi olarak kabul edilmesi mümkün değil.” dedi.