Nükleer Karşıtlarının ‘cumartesi Eylemi’nde 4. Hafta
İçel’de Nükleer Karşıtı Platformu’nun (NKP), Akkuyu NGS A.Ş.’nin bilgilendirme bürosu açmasına karşı her cumartesi gerçekleştirdiği eylem devam ediyor.

Burada grup adına açıklama yapan Uğurcan Akyıldırım, Akkuyu NGS A.Ş.’nin Çamlıbel’de kurduğu irtibat bürosu ile halka yalan söylediğini öne sürdü. Akkuyu’da kurulacak nükleer santralle nükleer lobisinin daha faz kar edeceğini, İçel’in payına ise nükleer çöplük haline gelmek ve insansızlaşmanın düşeceğini belirten Akyıldırım, “Binlerce kişilik eylemlerle Akkuyu’da nükleer santral istemediğini haykıran İçel halkını kandırmak için kurulan bu ofis, ilkokul çocuklarına verdiği yalan yanlış bilgilerle çocuklarımızın beynini yıkamaya başladı bile. Buradan bir kez daha AKP hükümetine ve NGS A.Ş. yetkililerine sesleniyoruz; İçelliler nükleer santrale de kurduğunuz bürolarınıza da geçit vermeyecek. Akkuyu’ya nükleer santral kurulmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.
İçel NKP Dönem Sözcüsü Sabahat Aslan ise bilgilendirme bürosu önünde 15 Aralık’tan bugüne kadar nöbet tuttuklarını kaydederek, nöbete herkesin destek sağlamasını istedi. Büro kapanana kadar nöbet tutmaya devam edeceklerini söyleyen Aslan, nöbet nedeniyle çok yoğun bir baskı altında olduklarını da öne sürerek, “Her gün şikayetler üzerine ya para cezasına maruz kalıyoruz ya da ifade vermek zorunda kalıyoruz. Bu baskıları şiddetle kınıyoruz. Biz yaşam hakkımızı savunmak adına buradayız ve herkes şunu bilsin ki, ne Akkuyu’da ne de Çamlıbel’de nükleer büronun kurulmasına asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.
Büro önünde bir süre daha slogan atan nükleer karşıtları, daha sonra olaysız dağıldı .
