Kızılay Manisa Şubesi Gayrimenkul Zengini Oldu

Kızılay Manisa Şube Başkanı Cengiz Yurdabekçi, 40 yıl önce borçla devraldıkları şubenin bugün mal varlığının 100 milyon liraya yaklaştığını söyledi.

Cengiz Yurdabekçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1933 yılında kurulan Kızılay Manisa Şubesi'nde 1971 yılında yönetime geldiklerini, 1971'de bin 786 TL borç ile teslim aldıkları şubenin mali durumunu düzeltmek için çaba gösterdiklerini belirtti.

Şubenin gayrimenkul sayısının her yıl arttığını dile getiren Cengiz Yurdabekçi, ''Bize ait gayrimenkul sayısı 57'ye yükseldi. Arazimiz üzerinde inşa edilen Şehzade Konutları'ndan 131'ini de Nisan ayında teslim alacağız. Böylelikle gayrimenkul sayımız 188'e yükselecek.

Bazı arsalarımızı ve gayrimenkullerimizi kat karşılığı müteahhitlere verdik. Bunların dışında İl Özel İdaresi'ne ait 20 bin metre karelik arsayı satın alarak şubemize kazandırdık. Bu alana da Ege Bölge Deposu ile afet depoları inşa edilecek. Kızılay'ın en zengin şubesi olarak tarihe geçmek üzereyiz'' dedi.

-Kızılay birimleri tek çatı altında toplanacak

Kızılay Manisa Şubesi birimlerinin tek çatı altında hizmet vermesi amacıyla da çalışma yaptıklarını vurgulayan Yurdabekçi, 2 bin 150 metrekarelik alana hizmet binası yaptıklarını açıkladı.

Çalışmaları hızla sürdürdüklerini dile getiren Cengiz Yurdabekçi, sözlerini şöyle tamamladı:

''Şehzade Konutları bitişiğindeki 16 bin 500 metre karelik arsamız üzerine de alışveriş merkezi kurulmasıyla ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Bu yönde Manisa Belediye Meclisi'nden ilgili karar geçmiştir, kısa süre içinde ihale yapacağız. Bu sayede Kızılay Manisa Şubemiz yaklaşık 40 milyon lira daha kazanmış olacak''

Muhabir: Turgay Duyar

Yayıncı: Tolga Albay
Kaynak: AA