Hem Meslek Öğreniyorlar Hem Para Kazanıyorlar

Eceabat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce, İŞKUR destekli proje kapsamında açılan kuaförlük kursuna katılan 19 kadın, hem mesleği öğreniyor, hem de günlük 20 lira ücret alıyor.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü hizmet binasının bir bölümünde faaliyetlerini sürdüren kursiyerler, burada bir meslek sahibi olabilmek için büyük çaba sarf ediyor. Kadınlar, 6 ay devam edecek kurs kapsamında, fön, manikür, makyaj ve pedikür gibi kuaförlük hizmetleri eğitimi alıyor.

Kurs öğretmeni Vesile Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının, kadınlara, kurs bitiminde bir kuaförün yanında çalışabilecek eğitimi vermek olduğunu söyledi.

Onların meslek sahibi olmalarına katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Balcı, kursa devam eden kadınların, daha önce herhangi bir kuaförlük hizmetinde çalışmamalarına rağmen çok yetenekli olduklarını bildirdi.

Kursa katılan kadınların azmini gördükçe mutlu olduklarını, kuaförlük sektörüne bilgili ve tecrübeli kursiyerler yetiştirerek, bu sektöre yetişmiş eleman sağlamayı hedeflediklerini anlatan Balcı, kursiyerlerin sigorta primleri ile ücretlerinin, her ay İŞKUR tarafından düzenli bir şekilde hesaplarına yatırıldığını kaydetti.

Balcı ''Kursiyerler, öğrenmenin yanında ailelerine de katkı sağlamış oluyorlar'' dedi.

Kursa katılan kadınlar da meslek sahibi olacakları için mutlu olduklarını dile getirerek, ''Amacımız bir meslek sahibi olmak ve bir iş yerinde çalışabilmek. Burada bir şeyler öğrenmenin yanında, aldığımız ücretlerle de ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Öğretmenimiz sayesinde kısa sürede birçok şey öğrendik'' dediler.

Haftada 5 gün verilen kurs, toplam 832 saatten oluşuyor. Proje kapsamında 29 Nisan 2013 tarihinde sona erecek kurs sonunda kursiyerlerin yüzde 20'sinin istihdam edilmesi hedefleniyor. Kurs süresince günlük 20 lira ücret alan kursiyerler, alacakları sertifika sayesinde iş başvurularında daha avantajlı duruma geliyor.

Muhabir: Bülent Ersöz / Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Haluk Yüksel
Kaynak: AA