Türkiye Genelinde Hayata Geçirilecek Kampanya Kapsamında, Otogaz Kullanan Araç Sürücülerinin Yüzde 30 Yakıt Tasarrufu Sağladığı ve Araç Başına Yıllık Kazancın 1.000 Lirayı Aştığı Vurgulanacak

Aygaz, tüketicileri otogaz kullanımı konusunda bilinçlendirmek amacıyla Türkiye genelinde ''Otogaz Bilinçlendirme'' kampanyası başlattı.

Yapılan açıklamaya göre, kampanya kapsamında, otogaz kullanan araç sürücülerinin yüzde 30 yakıt tasarrufu sağladığına dikkat çekilecek, araç başına yıllık kazancın 1.000 lirayı aştığı vurgulanacak.

Kampanyada, otogaz kullanımıyla ülke genelinde elde edilen tasarruf tutarının ise 3,5 milyar lira olduğu belirtilecek. LPG ürünü olan otogazın çevreci bir yakıt olduğu vurgulanacak, Türkiye'de 2012 yılında çevreye salınan karbondioksit oranının yaklaşık 1 milyon ton azaldığı ifade edilecek.

Kampanya sırasında LPG'li araçların güvenli ve tasarruflu bir alternatif sunduğu belirtilerek, dünyadaki pek çok ülkede LPG'li araçların kapalı otoparklara rahatlıkla alındığı dile getirilecek.

-''Türkiye'de 10 binek araçtan 4'ü otogazı tercih ediyor''-

Açıklamada ayrıca, yeni nesil dönüşüm sistemlerinin, dönüşüm uygulamalarının, yetkili dönüşüm merkezlerinin yaygınlaşmasının ve araç üreticisinin garantisinde sıfır kilometre otogazlı araçların, otogazı muadil yakıt türlerine karşı iyi bir alternatif haline getirdiği ifade edildi.

Otogaz'ın muadil yakıtlarla işleyen araçlar kadar performanslı olmasının yanı sıra aynı zamanda en az bu yakıtlar kadar güvenli olduğu kaydedilen açıklamaya göre, dünyada her geçen gün tüketimi artan otogazın Türkiye'deki pazarı da büyüyor. Bugün Türkiye'de 10 binek araçtan 4'ü otogazı tercih ediyor.

Taksilerin Türkiye'nin otogazlı araç parkındaki payı yaklaşık yüzde 7,5'e karşılık gelirken, otogaz kullanıcılarının yüzde 92,5'ini özel araçlar oluşturuyor.

-''Türkiye otogaz tüketiminde Avrupa'da, otogazlı araç sayısında ise dünyada lider''-

Türkiye'de binek araçlar içinde en çok kullanılan yakıt haline gelen otogaz, 81 ilde yaklaşık 10 bin istasyonda tüketicilere sunuluyor. 600 bini kadın sürücü olmak üzere 3,5 milyon araçta otogaz kullanılan Türkiye, tüketimde Avrupa'da, otogazlı araç sayısında ise dünyada lider konumunda bulunuyor.

Gelişmiş ülkelerde en çok kabul gören alternatif otomobil yakıtı olan otogaz, çevreci olması nedeniyle özel teşviklerle desteklenerek tüketiciler için daha cazip hale getiriliyor.

Kaynağından Son kullanım noktasına yapılan değerlendirmelerde diğer yakıtlardan daha düşük karbon emisyonuna sahip olan otogaz, çevreci bir tüketim alternatifi sunuyor. Geçen yıl Türkiye'de LPG'li araç kullanımı sayesinde yaklaşık 1 milyon ton daha az karbondioksit salımı gerçekleşti. Ayrıca LPG'de, küresel ısınmada karbondioksitten Sonra en büyük payı bulunan BC maddesi de bulunmuyor.

Muhabir: Mücahid Eker

Yayıncı: Zekeriya Gülün
Kaynak: AA