İzmir Polisi Kelepçeli Çocukları Aradı

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, 155 Polis İmdat hattına gelen “Elleri birbirlerine kelepçeli iki çocuk koşarak kaçıyorlar” ihbarı ile alarma geçti.

İzmir Polisi Kelepçeli Çocukları Aradı
Kaçan çocukları bulabilmek için bölgede kuş uçurtmayan polis ekipleri, ev ev, sokak sokak arama yaptı.Evlerin bahçelerinde, çatılarda, metruk binalarda uzun süren arama çalışmalarına rağmen kimse bulunamadı.Bölgenin dar sokaklar ve meskun binalardan oluşması sebebiyle her sokağa her binaya bakan ekipler araştırmalarını sürdürürken, vatandaşların tedirgin olmaması için çaba sarfettiler.

Çamdibi semtinde bakkal işleten ve şüphelileri elleri kelepçeli olarak gördüğünü söyleyen Eyüp Uysal isimli vatandaş, “Ben dükkanımın önünde bekliyordum. Elleri birbirine kelepçelenmiş iki şahıs gördüm. Sonra benim baktığımı fark edince hızla buradan uzaklaştılar. Ellerinde plastik değil gerçek metal kelepçe vardı” diye konuştu.

POLİS ALARMA GEÇTİ Polis, arama tarama faaliyetleri esnasında şüphelilerin 1. sanayi bölgesine kaçarak ellerindeki kelepçelerden kurtulmak isteyebileceğini düşünüp sanayi bölgesinde devriyelerini sıklaştırdı. Polis, sanayide demir ve metal kesme işiyle uğraşan esnafı konuyla ilgili bilgilendirirken, demir kesme makası kullanan işyerlerini, kelepçe kesmemeleri ve bu taleple gelen vatandaşların acil olarak 155 polis imdat hattına bildirilmesi gerektiğini belirtti.

Öte yandan emniyet yetkilileri, sabah saatlerinde 155 Polis İmdat hattına böyle bir ihbar geldiğini, ihbarın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü ve Motorlu Yunus timlerinin arama tarama faaliyeti gerçekleştirdiğini, fakat ne emniyet birimlerinin ne de adli birimlerin herhangi bir adam kaçırma olayı tespit edemediği belirtildi. İhbarın asılsız olabileceğini belirten emniyet birimleri, konu netlik kazanana kadar araştırmaların devam edeceğini belirtti.

Kaynak: İHA