Genç Kaymakamı Köken'den Minibüsçülere Kitap

Genç Kaymakamı Muammer Köken, Genç-Bingöl arası yolcu taşımacılığı yapan minibüsçülere kitap hediye etti.

Genç Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, Kaymakam Muammer Köken, Genç-Bingöl hattında çalışan minibüs sürücülerini ziyaret ederek bir süre görüştü.

Köken, ziyarette, eskiden toplumda sigara ve uyuşturucu gibi bağımlılıklar varken, bugün ise televizyon, internet, cep telefonu gibi zamanı boşa harcamaya neden olan alışkanlıkların ortaya çıktığını ifade ederek, zamanı çalan söz konusu bağımlılıklardan kurtulmak için günde en az bir kitap okunması tavsiyesinde bulunduğunu söyledi.

Cehaletle mücadelede başarılı olabilmek için toplumdaki tüm kesimlerin okuması gerektiğini belirten Köken, ''Bu mücadele sadece öğrencilerle sınırlı kalmamalıdır. Genç'in 35 bin nüfusu var. İlçemizde 7 bin 300 öğrenci bulunuyor. Bu da ilçemizdeki okur yazar oranının üçte birine tekabül etmektedir. Bizim de geri kalan üçte ikisine çeşitli vesilelerle ulaşmamız gerekiyor. Talep eden kahvehanelere de kitap hediye edebiliriz'' dedi.

Köken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ''Türkiye Okuyor'' kampanyasıyla okuma alışkanlığı kazandırmayı amaç edindiklerini ifade ederek, ''Ziyaretteki amacımız farkındalık oluşturmak. 'Başarıda Hedef 12 için 12 Adım Projesi' ve '12.12.2012 Dünya Bingöllüler Günü' vesilesiyle 12 bin kitap dağıtmayı hedeflemiştik. 6 bin kitap dağıtımını şu ana kadar gerçekleştirdik. Bundan sonra da çeşitli vesilelerle kitap dağıtımlarımız sürecek'' diye konuştu.

Muhabir: Naim Boşkut / Meral Özdemir

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA