CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Portekiz'e Gidiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4-5 Şubat günleri yapılacak Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılmak üzere Portekiz'e gidecek.

Kılıçdaroğlu, burada "Yükselen ve Gelişen Ekonomilerin 'Krizden Çıkış' Stratejisi içindeki Yeri" konulu bir konuşma yapacak. CHP'den yapılan açıklamaya göre Kılıçdaroğlu 3 Şubat'ta Portekiz'e gidecek. Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ile Umut Oran da hazır bulunacak. Sosyalist Enternasyonal'in Portekiz Cascais'te gerçekleştirilecek toplantısında "Dünya Ekonomisi: Büyüme, İstihdam ve Sürdürülebilir Kalkınma için Vizyonumuz" ana temasının işleneceğini dile getiren Loğoğlu, Mali'deki gelişmeler nedeniyle gündeme "Sahel'de Barış, Güvenlik ve Demokrasiye Destek" başlıklı bir maddenin de eklendiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nun ise toplantıda "Yükselen ve Gelişen Ekonomilerin 'Krizden Çıkış' Stratejisi İçindeki Yeri" temalı panele katılacağını ve bir konuşma yapacağını anlatan Loğoğlu, Portekiz'de olanaklar ölçüsünde ikili görüşmeler gerçekleştirileceğini ve uluslararası alandaki sorunların da ele alınacağını söyledi.