Başiskele Belediyesi 2013 Yılına Hızlı Başladı

Başiskele Belediyesi alt ve üst yapı hizmetlerini başarıyla tamamlayarak 2013 yılına aynı iş temposuyla giriş yaptı.

Başiskele Belediyesi 2013 Yılına Hızlı Başladı
Özellikle Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler 2012 yılında gerçekletildikleri; yol açmadan, yaya kaldırımına. Asfalt kaplamadan, kilitli parke ve bordür taşı kaplama hizmetlerine kadar daha birçok başarılı çalışmayı geride bıraktı. İlçenin modern bir şehir kimliği kazanması için yol açım çalışmalarına hızlı bir şekilde devam eden ekipler kentsel dönüşüm projelerini de bir bir hayata geçirdi. Yeni yolların açılarak alt yapı çalışmalarının tamamlanması ve asfaltlanmasına, hava şartları izin verdiği sürece devam eden Başiskele Belediyesi, daha birçok mahallede de çalışmalarını sürdürüyor.

Yoğun konutlaşmanın yaşandığı ve her gün ruhsat için 4 müracaatın yapıldığı Başiskele’de yeni yollar açılıyor, imar planlarına göre yol genişletme çalışmaları da aralıksız sürüyor. Son olarak Ovacık Mahallesi Çuhane Caddesi’nde yol genişletme çalışmalarını tamamlayan ekipler şimdi de yaya kaldırım işine başladı.

Tarihi çınar ağaçlarının bulunduğu güzergâhta dar olan yol nedeniyle çocuklarını zor koşullarda okula gönderen kimi veliler, belediyenin yapmış olduğu yol genişletme çalışmalarından oldukça memnun. Halen devam eden hizmetlerde bölgeye yapılan 1100 metre uzunluğundaki kaldırım çalışması ise kısa sürede tamamlanacak Barbaros Mahallesi sınırından başlayarak Döngel Mahallesi sınırlarına kadar uzanan Millet Caddesi’nde yol genişletmelerinin ardından çift taraflı yapımına başlanan yaya kaldırımlarının yapımları ise devam ediyor. Çalışmalarını neredeyse bitirmek üzere olan ekipler 1250 metrelik yolun, 1155 metrelik bölümünü kaldırımla kapladı .
Kaynak: İHA