150 bin liralık hayal kırıklığı

İkramiyeyi kazandığını sandı ama...

150 bin liralık hayal kırıklığı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde devlet kanalı Bayrak Radyo Televizyonu'nu (BRT) 23 Ocak'ta çekilen 150 bin liralık büyük ikramiyeyi kazanan biletin rakamlarını yanlış duyurdu.

Büyük ikramiye, 58671 No'lu bilete vurduğu halde BRT, kazanan biletin 58561 No'lu bilet olduğunu duyurdu.

58561 biletin sahibi Erhan Saruhan gece yakınlarına parti verdi, gerçek durum ortaya çıkınca ise hayal kırıklığına uğradı. BRT'de 150 bin liralık büyük ikramiye sonucunu yanlış açıklamasının ardından, yazılı ve görsel basının da aynı hatayı yaptığını belirten Saruhan, 'biletimle devlet piyangosunu Milli Eğitim Bakanlığı 'na bağlı Spor Dairesine paramı almaya gidince büyük ikramiyeyi kendisinde olan 58561 No'lu bilete değil 58671 numaralı bilete çıktığını öğrenince şoke oldum ' dedi.

Geçimini Hayvancılıkla sağlayan Erhan Saruhan, devlet Piyangosunu Güzelyurt bölgesinde satın aldığını kaydetti.150 bin liralık ikramiyeyi kazandığı için sevincinden sabaha kadar uyumadığını, ancak gerçeklerle karşılaşınca ' bir gece önce sevinçten uyuyamazken bir gece sonra üzüntüden uyuyamadım ' dedi.

150 bin liralık büyük ikramiyeyi kazandığını sanan Erhan Saruhan ' Acil ödemem gereken borcum için kayınpederimden 15 bin lira borç aldım, İki çocuğuma akıllı cep telefonları ile uzaktan kumandalı araba sözü verdim Karıma ise isdediği şeyleri alma sözü verdim şimdi ben mağdurum Mağduriyetimi tazmin etsinlerö diye konuştu. Yaşanan bu olaylardan sonra kendinin ve ailesinin pisikolojilerinin bozulduğunu söyleyen Erhan Saruhan, çocuklarına verdiği sözleri yerine getirmek için hayvanlarını satacağını söyledi. Hakkını mahkeme yolu ile arayacağınıda söyleyen Erhan Saruhan gerekirse insan hakları mahkemesine başvuracağını kaydetti.