Kütahya'da 'güvenli İnternet ve Teklonoji Bağımlılığı' Konferansı

Kütahya Valiliği, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Güvenli İnternet ve Teknoloji Bağımlılığı” konferansı Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi.

Kütahya'da 'güvenli İnternet ve Teklonoji Bağımlılığı' Konferansı
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral'dan sonda BTK Kurumu Başkan Yardımcısı Muhterem Çöl, BTK'nın kuruluş amaç ve kapsamı, teşkilat yapısı, görev ve yetkileri, sayısal değerler, abone sayıları, mobil görüşmeler, internet aboneleri, sunduğu hizmetler ve bulunan 7 Bölge Müdürlüğü hakkında bilgiler sundu.

DPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Eraslan, Kütahya Milletvekilleri İdris Bal, Alim Işık ve Vural Kavuncu'nun da katıldığı konferansta konuşan Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, “Biz her ay Benchmarking toplantısı yapıyoruz. Gediz ilçesinde yaptığımız bir toplantıda sadece internet bağımlılığını azaltma ile ilgili bir çalışma başlatalım dedik ve bu varmıdır, yokmudur, varsa nereye kadar gidiyor çalışalım istedik. Benim de çocuğum var ben internet ve tv bağımlılığını onlarda da görüyorum. Ben Yenimahalle Kaymakamlığında görev yaparken bir profesör hocamla bu konuyu çalıştık ve bana “Biz sanıyoruz ki insan beyni sınırsız.” hayır böyle Bir şey yok dedi ve insanın hafızası limitlidir dedi.

Sen sürekli internete ve tv ye bakarsan o dolar ve diğer alman gerekenleri beyin almaz o nedenle boş bırakmak lazım dedi” dedi.

Biz Kütahya'da bulunan 99 bin öğrencimizin hayatla iç içe yaşamalarını, anne ve babalarıyla iç içe olsun istediklerini ifade eden Vali Çiftçi sözlerine şöyle devam etti: “Biz çocuğun internet ve tv'yi kapatarak anne ve babasıyla oyun oynamasını istedik. Eğer biz bunu yapabilir ve bunlara öncülük edebilirsek o zaman alimler ve bilim adamları doğar. Biz internetten kaçınamayız ama interneti biz faydalı ve gerekli alanlarda kullanalım. İnşallah bu toplantı büyük bir proje haline gelir ve Kütahya'da bize emanet edilen 99 bin öğrencimizin varsa bağımlılıkları bunlardan kurtarıp hayata daha fazla tutunan teknolojiyi ilim için, gelecekteki güzel gelişmeler için kullanan bir hale getiririz.”
Kaynak: İHA