Gölbaşı'nda ''kamuda Kılık Kıyafet İçin 10 Milyon İmza'' Kampanyası'' Kapsamında Stant Açıldı

Gölbaşı'nda, Memur-Sen Konfederasyonu'nca başlatılan ''Kamuda kılık kıyafet için 10 milyon İmza'' kampanyası'' kapsamında stant açıldı

Memur-Sen Gölbaşı Temsilciliğince Gölbaşı 75. Yıl Meydanı'nda açılan stantta imza toplanmaya başladı.

Eğitim Bir-Sen Gölbaşı Temsilcisi Başkanı Rıfat Elçi, kampanyaya ilçe halkından destek beklediklerini kaydetti.

-Gönül Elçisi Projesi-

Gölbaşı'nda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan Gönül Elçisi Projesi'nin tanıtımı yapıldı.

Proje temsilcisi Dilek Budan, proje çerçevesinde gazi ve şehit ailelerine, dezavantajlı gruplara destek olacaklarını belirtti.

Proje ile ilgili bir sunum gerçekleştiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler Uzmanı Bedriye Bozat da, gönüllülüğü yaygınlaştırmak istediklerini söyledi.

Yerel dinamiklerin harekete geçirilmesini önemsediklerini ifade eden Bozat, böylelikle gönüllüler ordusu kurmak istediklerini kaydetti.

Gönül Elçisi Projesi'nin 2 yıllık ve 5 etaplı proje olduğuna işaret eden Bozat, hedef kitlelerinin ise mülki idare amirlerinin karar merceğindeki, sivil toplum kuruluşundaki kişilerin ve eşlerinin, ayrıca emeklilerin ve gençlerin de olduğunu belirtti.

Toplantıya Kaymakam Ali Edip Budan, Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Zeki Karataş, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Orhan, kadın dernekleri temsilcileri, kadın kurum temsilcileri ve çalışan kadınlar katıldı.

-''İbiş Alfabe Öğreniyor'' oyunu sahnelendi-

Gölbaşı'nda yönetmenliğini Hasan Gülpınar'ın yaptığı ve oynadığı ''İbiş Alfabe öğreniyor'' ve ''Ayşe'nin Kararı'' adlı çocuk oyunları sahnelendi.

Gölbaşı Kaymakamlığı GAP Çocuk Gelişim Merkezi ile Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi işbirliği HEM Konferans Salonu'nda sahnelenen oyuna ilköğretim okulu öğrencileri ilgi gösterdi.

Oyunda okula yeni başlayan ''İbiş'' adlı karakterin maceraları anlatıldı.

-Öğrenciler, hentbol müsabakalarından başarıyla döndü-

Gölbaşı Mimar Sinan Ortaokulu'nun katıldığı Okul Sporları Turnuvası'nda, hentbol branşında derece ile döndü.

Milli Eğitim Müdürü Aziz Özduman, yaptığı açıklamada, il birincisi olarak katıldığı Yıldız Erkekler Hentbol müsabakalarından derece ile dönen öğrencileri kutladı.

Özduman, Adıyaman'ı başarıyla temsil eden öğrencilere bundan sonraki maçlarında başarılar diledi.

Muhabir: Emin Tezerdi / Veli Gürgah

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
Kaynak: AA