Ortaca Müftülüğü’nden Kandil Lokması

Ortaca İlçe Müftülüğü tarafından Mevlit Kandili nedeniyle Okçular köyünde bulunan gerçekleşen lokma etkinliği ilgi gördü.

Ortaca Müftülüğü’nden Kandil Lokması
Mevlit Kandili etkinliği kapsamında düzenlenen lokma hayrına Kaymakam Hüseyin Yılmaz, Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Dalyan Belde Belediye Başkanı Arif Sarı, İlçe Milliği Eğitim Müdürü Abdulkadir Şahin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Halil Şahin, kadınlar ve Okçular Köyü halkı yer aldı.

Mevlit Kandili için döktürülen lokma hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler; “3 Ocak 2013 Çarşamba gününü 24 Ocak 2013 Perşembe gününe bağlayan gecenin Hz. Peygamberimizin doğumunun 1442. yıldönümüdür. Müslümanlar Hz. Peygambere duydukları sevginin bir göstergesi olarak her yıl Mevlit Kandili’ni değişik programlarla kutlamaktadırlar. Bizler de birlik ve beraberliğimizi daha da kuvvetlendirmek adına, bu özel günü de bir fırsat bilerek Okçular Köyü Kur’an Kursu öğrencilerimizin hazırladığı ikram vesilesiyle Okçular Köyü’nde bir araya gelmiş bulunuyoruz” dedi.

İlçe Müftüsü Dr. Özler; yapılan bu program vesilesiyle tüm Ortacalıların mevlit kandilini tebrik ettiğini ve bu tür programların değişik vesilelerle de olsa devam edeceğini belirterek konuşmasını tamamladı. Yoğun bir katılımın olduğu program yapılan ikramların ardından dua ile sona erdi .
Kaynak: İHA