Kastamonu'nun Tosya İlçesinde Faaliyet Gösteren Çay Ocağında, Diyafon Yerine Telsizlerle Sipariş Alınıyor

Sinan Özmüş - Mehmet Ulusoylar - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde faaliyet gösteren çay ocağında, diyafon yerine telsizlerle sipariş alınıyor.

Yemeniciler Çarşısı'nda faaliyet gösteren Müptela Çay Ocağı sahibi Eyüp Arpacı , 3 yıl önce başlattığı telsizle sipariş alma uygulaması sayesinde, hem sürekli bozulan diyafonlardan kurtuldu, hem de müşteri sayısını artırdı.

Arpacı ve yanında çalışan iki işçi, ellerindeki telsizlerle aldıkları siparişleri yerlerine ulaştırırken, vatandaşlar ellerindeki telsizlerle çay taşıyanları görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.

-''Her esnafımıza birer tane telsiz verdik''-

Eyüp Arpacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş yerinde daha önce diyafon sistemi kullandığını belirterek, bu sistemde çay siparişi almakta zorluk çektiğini söyledi.

Sürekli kopma ve yıpranma nedeniyle kabloları değiştirmek zorunda kaldıklarını ifade eden Arpacı, bunun üzerine telsiz sistemine geçtiklerini belirtti.

Arpacı, 55 müşterisi olduğunu aktararak, şöyle konuştu:

''Burada, esnaflara çay veriyoruz. Her esnafımıza birer telsiz verdik. Elemanlarımda da birer telsiz var. Müşteri telsizden çayı söyleyerek, bize o şekilde ulaşıyor. Bana ulaşamazsa elemanıma ulaşıyor. Artı, ben elemanlarımı çağırmak istediğim zaman telsizden ulaşabiliyorum.

Bu sistemden müşterilerimiz çok memnun. Bu sisteme geçince müşterilerimizde artış oldu. Müşterilerimiz, çay söylemek için istediği zaman bizi bulabiliyor. Satışlarımızda da artış oldu. Çok memnunuz telsiz kullanmaktan.''

Arpacı, diyafon sistemindeyken, sürekli olarak bir kişinin diyafonun başında durması gerektiğini hatırlatarak, yeni sistemde ise telsizi el ve cepte taşıyarak çay siparişlerini yerine ulaştırdıklarını belirtti.

Esnaf Nafiz Tekeli ise daha önce diyafonla sipariş verirken çok problem yaşadıklarını söyledi.

Diyafonların zaman zaman çalındığını ve sesin de parazitli olduğunu belirten Tekeli, ''Şu anda telsizle çok güzel haberleşiyoruz. Anında da geliyor'' diye konuştu.

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA