Emniyet Müdürü Güven: İnşallah Gaffar Okkan Vizyonu Bana Da Nasip Olur

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, Diyarbakırlıların gönlüne taht kuran şehit emniyet müdürü A.Gaffar Okkan’ın vizyonuna sahip olmak istediğini söyledi.

Güven, “Yerini doldurmak çok zor, inşallah onun gibi vizyon sahibi olarak bana da hizmet etmek nasip olur. Sonu ne olursa olsun bu insanlara hizmet etmek bizim için şerefimizdir, onurumuzdur. Bunların çok ciddi teveccühleri var, beklentileri var. İnşallah ona layık oluruz.” dedi.

Diyarbakır'da 24 Ocak 2001 tarihinde silahlı saldırı sonucu şehit olan emniyet müdürü A. Gaffar Okkan ve korumaları için anma töreni düzenlendi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, yardımcıları ile çok sayıda vatandaş, Okkan ve polis memuru korumaları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Selahattin Baysoy ve Atilla Durmuş’un şehit edildiği yere karanfil bıraktı. Emniyet Müdürü Güven, sonu ne olursa olsun şehit Okkan gibi Diyarbakır’a hizmet etmenin şeref olduğunu söyledi.

Düzenlenen saldırı sonucu şehit edilen eski Diyarbakır Emniyet Müdürü A. Gaffar Okkan ve 5 görev arkadaşının 12. yıl dönümünde karanfillerle anıldı. Yenişehir ilçesi Şehitlik semti Sezai Karakoç Bulvarı’nda olayın yaşandığı yerde düzenlenen törene emniyet teşkilatının yanı sıra vatandaşlar öğrenciler katıldı.

Anma törenine Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, yardımcıları, şube müdürleri, gaziler, şehit derneklerinin temsilcileri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Anma töreni şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasıyla başladı.

Ardından şehit dernekleri temsilcileri konuşma yaptı. GÜVEN: DİYARBAKIRLILARA HİZMET ETMEK ŞEREFİMİZDİR Törende konuşan Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, “Ağabeyim Gaffar Okkan şehit olduğunda bütün Diyarbakır yürümüştü.” dedi.

Diyarbakır’da dolmuşlarda, işyerlerinde rahmetli Okkan’ın fotoğraflarının hala asılı olduğunu belirten Güven, “Asil bir millettir, kendilerine yaptığı iyiliği unutmazlar. Milletin kendi güzelliği yansıyor aslında. Onun güzelliği bu topraklarda karşılığını buluyor.” diye konuştu.

Güven ‘Onun görev yaptığı şehirde görev yapmaktan dolayı neler hissediyorsunuz?” şeklinde soruya, “ Yerini doldurmak çok zor, inşallah onun gibi vizyon sahibi olarak bana da hizmet etmek nasip olur. Sonu ne olursa olsun bu insanlara hizmet etmek bizim için şerefimizdir, onurumuzdur. Bunların çok ciddi teveccühleri var, beklentileri var. İnşallah ona layık oluruz.” diye cevap verdi. Diyarbakır’da 400 çocuğun adının Gaffar Okkan olduğunun hatırlatılması üzerine Güven, çocuk sevgisinin çok önemli olduğunu belirtti.

Güven, “Çünkü çocuklar şartlı refleks olmadan seviyorlar. Karşılıksız seviyorlar. Belki rahmetli ağabeyimize en büyük hediye bunların sevgisidir. Bu çocuklar sevgiyle büyümüşler. O şehit olduğunda bütün Diyarbakır yürümüştü. Asil bir millet, kendilerine yaptığı iyiliği unutmazlar. Milletin kendi güzelliği yansıyor aslında. Onun güzelliği bu topraklarda karşılığını buluyor.” şeklinde konuştu.