Deniz Feneri E.v. Bağlantılı Davada Savunmalar Alınmaya Başlandı

Almanya'daki Deniz Feneri e.V. bağlantılı 20 sanıklı davada sanıkların savunmalarının alınmasına başlandı. Tutuksuz banıklardan Zekeriya Karaman, hakkında iddia edilen suçlamalara cevap verirken Almanya'da Deniz Feneri e.V. Derneği'ne ait paralar ile alındığı veya kurulduğu iddia edilen gayrimenkuller ile şirketlerin, Kanal 7 televizyonunun Almanya temsilciliğinin kurulmasına ilişkin ticari faaliyetler olduğunu ve dernekle hiçbir ilgisinin bulunmadığını söyledi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen Deniz Feneri e.V. bağlantılı 20 sanıklı davanın 4'üncü duruşmasında eski RTÜK Başkanı Zahit Akman ile Kanal 7 televizyonunun eski sahibi Zekeriya Karaman'ın da aralarında bulunduğu 14 tutuksuz sanık hazır bulundu. İlk üç duruşması büyük duruşma salonunda yapılan davanın bugünkü duruşması mahkemenin 25 kişilik salonunda yapıldı. Bu nedenle sanık yakınlarının bir kısmı duruşma salonunda ayakta kalırken bir kısmı da duruşma salonuna alınamadı. Cumhuriyet Halk Partisi adına davaya İstanbul milletvekili Mahmut Tanal gözlemci olarak katıldı.

Kimlik yoklamasının ardından, duruşmaya sanıkların savunmalarının alınması ile başlandı. Mahkeme Başkanı İsmail Hakkı Yolmaz, sanık Zekeriya Karaman, Almanya'dan kuryeler aracılığıyla gönderilen paraları teslim aldığının iddia edildiğini hatırlattı. Deniz Feneri e.V. Derneği'nin paralarının amaç dışı kullanıldığını da anlatarak güveni kötüye kullanma, kamu görevlisinin resmi belgede tahrifat suçuna iştirat etmek gibi suçları işlediği iddia edilen sanık Karaman'dan savunmasını yapmasını istedi.Sanık Karaman, üç gün boyunca yüzlerine karşı okunan iddianameye karşı savunmasını iki anma başlıkta yapacağını söyledi.

Önce iddianameyi değerlendireceğini belirten Karaman, daha sonra da hakkındaki iddialara cevap vereceğini ifade etti.

Karaman, daha sonra da Almanya'da Deniz Feneri e.V. derneğine ait paralar ile alındığı veya kurulduğu iddia edilen gayrimenkuller ile şirketlerin, Kanal 7 televizyonunun Almanya temsilciliğinin kurulmasına ilişkin ticari faaliyetler olduğunu ve dernekle hiçbir ilgisinin bulunmadığını söyledi.