Çözüm Sürecine Destek İçin Diyarbakır’a Gidecekler

'Balkan Anadolu Projesi' kapsamında İzmir’den 100 kişilik bir heyet, çözüm sürecine katkı sağlamak için Diyarbakır’a gezi düzenleyecek.

Çözüm Sürecine Destek İçin Diyarbakır’a Gidecekler
AK Parti İzmir Milletvekili ve dışişleri komisyon üyesi Rıfat Sait’in öncülüğünde İzmir merkezli olarak kurulan Balkan – Anadolu Derneği, Diyarbakır gezisi öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü. Görüşmeye İzmir Milletvekili Rifat Sait, Balkan Anadolu Derneği eş başkanları Ender Öztürk ve Niyazi Gültekin ile Fikir Sofrası grubu üyeleri katıldı.

Hükümetin terör olayların bitirilmesi için yaptığı çalışmalar paralelinde çözüm sürecine katkı sağlamak için Diyarbakır’a bir gezi planlayan dernek, geziye İzmir’den kanaat önderlerini, sivil toplam kuruluşu temsilcilerini, akademisyenleri ve basın mensuplarını davet edecek. Gezi kapsamında Diyarbakır’da valiliğin, belediye başkanlığının, ticaret odasının, çeşitli dernek ve esnafın ziyaret edileceği, ayrıca ilde Diyarbakır halkıyla kaynaşmanın sağlanacağı yemekli bir konser tertipleneceği ifade edildi. Dicle Üniversitesi’nde konferans yapmayı da planlayan dernek yönetimi, kentin tarihi ve kültürel yerlerini gezecek. 3 gün sürecek gezi kapsamında Diyarbakır’ın yanı sıra Mardin’e de gidilecek. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Rifat Sait, ‘Balkan Anadolu Projesi’ kapsamında Diyarbakır’a yapacakları gezi hakkında Başbakan Erdoğan’a bilgi verdiklerini ve istişare yaptıklarını söyledi.

Şubat ayında yapılması planlanan Diyarbakır gezisinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Sait, gezinin hükümetin terörü bitirmesi amacıyla başlattığı çözüm sürecine katkı sağlayacaklarını belirtti.

Sait, gezinin AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ile birlikte düzenlendiğini sözlerine ekledi .