Muş’ta Avcılara Sertifika Verildi

Muş Doğa Koruma ve Milli Parklar 60.

Muş’ta Avcılara Sertifika Verildi
Şube Müdürlüğü tarafından verilen kursu başarıyla tamamlayan avcılara sertifika verildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 14. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Muş Doğa Koruma ve Milli Parklar 60. Şube Müdürlüğü tarafından aktif bir şekilde avcılık yapanlar kursa tabi tutularak kursu başarı ile tamamlayanlara sertifika verildi.

Sertifika töreninde konuşan Muş Doğa Koruma ve Milli Parklar 60. Şube Müdürü Haydar Daşdemir, müdürlüğe kayıtlı 68 avcı bulunduğunu söyledi.

Daşdemir, “Sertifikalı olarak ta 225 tane avcımız bulunmaktadır. Eğitimli avcı sayımız fazla olmasına rağmen ilimizde belge almadan avlanma yapılmaktadır. Bunun önüne geçmek için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. 68 tane belgeli avcımız olmasına rağmen bu sene satılan avlanma pulu toplam 36 adette kalmıştır. Buda bize avcılarımızın kaçak avlanmaya yöneldiklerini gösteriyor” dedi.

Açılan kurs ile 33 kişiye avcılık sertifikası verdiklerini hatırlatan Şube Müdürü Daşdemir, “Amacımız bu kursları açarak bilinçli avcı yetiştirmektir. Yaban hayatını korumak bizim görevimiz olmakla beraber tüm halkımızın da sorumluluğu altındadır. Bugün avcılar avlayacak yaban hayvanı bulmakta zorlanıyorsa bunun sebebi kaçak avcılıktır kayıt dışı avcılıktır. 2012 yılı içerisinde 36 kişiye Kaçak avcılıktan idari yaptırım cezası ve tazminat cezaları kestik. Bu cezaların caydırıcı olmasını umuyoruz ve avcılarımızı kurallara uyması konusunda uyarılarımızı yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Muş’ta açılan avcılık kursları ile ilgili bilgi veren Daşdemir, 2006, 2007 ve 2010 yılı içerisinde 2, 2011 ve 2012 yıllarında 1 olmak üzere toplamda düzenledikleri 8 kursta eğitim alan avcı sayısının 225 olduğunu vurguladı .
Kaynak: İHA