Malta’nın Birgu’su, Türkiye’nin Birgi’si İle Dost Oldu

Ödemiş’in tarihi Birgi Beldesi Belediye başkanı Cumhur Şener’in, Türkiye Tarihi Kentler Birliği üyesi sıfatıyla 4-5 Ekim 2012 tarihlerinde Dubrovnik’te katıldığı “Tarihi Kentlerde Akıllı ve Sürdürülebilir Büyüme” konferansında tanıştığı Malta’nın Tarihi Kentler Birliği üyesi Birgu kentinin yetkilileri, incelemelerde bulunmak üzere Birgi’ye geldi.

Malta’nın Birgu’su, Türkiye’nin Birgi’si İle Dost Oldu
Dubrovnik’te Hırvatistan Tarihi Kentler Birliği’nce düzenlenen toplantıda isim benzerliğiyle başlayan iki yerleşim yerinin dostluğu, ziyaretle pekişti.

Maltalı konukları ağırlayan Birgi Belediye Başkanı Şener, “Belediyemizin Türkiye Tarihi Kentler Birliği üyesi olarak Hırvatistan Tarihi Kentler Birliği tarafından 4-5 Ekim 2012 tarihlerinde Dubrovnik’te düzenlenen “Tarihi Kentlerde Akıllı ve Sürdürülebilir Büyüme” başlıklı konferansına katılarak belde olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmaları aktardık. Bu konferansa Malta’nın Tarihi Kentler Birliği üyesi Birgu kenti’ de katıldı.

İsim benzerliği ile başlayan tanışmamızın ardından kendilerini ülkemize davet ettik. Yapılan görüşmelerin ardından Birgu kentinden Belediye Başkanı John Boxall başkanlığındaki üç kişilik heyet, incelemelerde bulunmak üzere beldemize geldi. 17-21 Ocak 2013 tarihleri arasında kendilerini Birgi'de konuk ediyoruz. Misafir heyet, ziyaret kapsamında beldemizde incelemelerde bulunacak ve Ödemiş Kaymakamı ile Belediye Başkanı’nı da ziyaret edecekler. Ardından Ödemiş, Gölcük, Bozdağ, Selçuk ve İzmir’i kapsayan gezi programı var. Misafirlerimizi 21 Ocak Pazartesi günü uğurlayacağız” dedi.

Kaynak: İHA