İstanbul Emniyeti: Operasyonda Yakalananlar, Yurt Dışına Bilgi Sızdırıyordu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, DHKP/C operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerin, Türkiye’ye ait gizli kozmik bilgileri yurt dışına kodlayarak gönderdiğinin tespit edildiğini açıkladı.

68 kişinin gözaltına alındığını belirten yetkililer, örgütün geçtiğimiz yıllarda 3 polis memurunu şehit ettiğini belirtti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Geçtiğimiz yıllarda silahlı ve bombalı saldırı eylemi gerçekleştirip 3 polisi şehit eden ve 7 polis ile 6 vatandaşın da yaralanmasına sebep olan sol bir örgüte yönelik operasyon yapıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul’un 18 ilçesinde ve 7 ayrı ilde yapılan eş zamanlı operasyon sonucunda, örgüt üyelerinin dernek ve kültür merkezi görünümü altında faaliyet yaparak yurt dışındaki örgüt elebaşlarına Türkiye’ye ait kozmik bilgileri şifreli metinler halinde kodlayarak, başka ülkeler lehine ajan faaliyeti yürüttüğü ortaya çıktı. Operasyon yapılan adreslerde, Rus yapımı tabanca, molotof yapımında kullanılan malzemeler, yakılmaya çalışılmış harddisk ve yazılı dokümanlar ele geçirildi." denildi. Terör örgütü yöneticiliği ve üyeliği şüphesiyle gözaltına alınan 68 kişinin sorgusu sürüyor .