Başbakan Erdoğan, Ak Parti İl Danışma Meclisi Toplantısında Konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Komşumuz Suriye oldukça zorlu bir süreçten geçiyor.

Başbakan Erdoğan, Ak Parti İl Danışma Meclisi Toplantısında Konuştu
Yanı başımızda insanlık dramı yaşanırken kayıtsız ve sessiz kalmamız beklenemez. Biz ana muhalefet partisi gibi zalim ve diktatörlerin yanında yer alamayız" dedi.

Başbakan Erdoğan, Gaziantep Şehit Kamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısında konuştu.

Seçimlerin yaklaştığını belirten Erdoğan, "Bizim her an seçim olacak, her an sandık başına gidecekmiş gibi hazırlıklı olmamız gerekiyor. AK Parti'nin yaptığı hizmet ve reformları, ekonomiye, adalete ve hukuka katkılarını doğru bir şekilde halka anlatmalıyız. Bugüne kadar bu bölgede hangi projeleri kazandırdığımızı ve hizmet kalitesinin nasıl artırılacağını anlatmalıyız. Şunu asla unutmayın; AK Parti olarak hizmet siyasetinin temsilcisiyiz. Bizimki Türkiye’yi, 75 milyon insanı bir birinden asla ayırmadan, ötekileştirmeden kucaklama siyasetidir. Muhalefet partileri sorunlara çözüm üretmek yerine hamasete, tahrike sarılıyor. Bölge, kimlik siyaseti ve zümre siyaseti yapıyor. Elinde çekiçten başka bir şey bulamayan bunların da başka reçeteleri yok. Bu süreçte de benzer siyaset izliyorlar” dedi.

'Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet' sözüyle yola çıktıklarını hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Biz bundan başka bir şey demedik ve bunu saptırabilirler. Siz, bu söylediklerimiz dışında olanları tanımadığınızı söyleyin. Bunlar millet kavramının neyin içerdiğini bilmiyorlar. Bunlar milleti sadece Türk veya Kürt sanıyor. Millet, sadece Türk değildir. Milletin içinde Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i, Abaza'sı; yani bu ülkede ne kadar etnik unsur varsa ‘millet’ kavramı içindedir. Ama onlar bunu anlayamamış ve kavrayamamışlar. Kimlik siyaseti yapan bir grup var ve onlar da bunu anlamamış. Millet kavramının bu şekilde olduğunu, neyi kapsadığını anlatacağız. Biz Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında bu milleti toparlayalım dedik. Bu tezimizi sonuna kadar savunacağız. Ayırımcılık ve bölücülüğü istemiyoruz ve bununla beraber geleceğe yürüyeceğiz” diye konuştu.

"KİM BAYRAĞIMIZA KARŞI ÇIKIYORSA KARŞISINDAYIZ"

Yola çıkarken 'tek bayrak' dediklerini anlatan Başbakan Erdoğan, “Bizim bayrağımız, kardeşlerim, şehidimizin kanından rengini almıştır. İkinci özelliği hilalle bağımsızlıktır. Bayraktaki yıldızımız, her şehidimizin yıldız olduğunu anlatmaktadır. Bu şekilde bütünleşmiş ve bayrağımız ortaya çıkmış. Kim bu bayrağımıza karşı çıkıyorsa biz karşısındayız. Biz onlarla beraber olamayız. Bu vatan toprakları içinde aykırı bir ses bizimle beraber yürüyemez. Üçüncüsü, tek vatan dedik. Bu topraklarda kimseye operasyon yaptırmayız. AK Parti iktidarı bunun teminatıdır. Kimse boş heveslerle dolaşmasın. 780 bin kilometre toprak üzerinde 75 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına ekmek ve nimet vardır. Herkese ekmek de var yer de var. Nedir bu rahatsızlığınız? Bakıyorsunuz, kendisine bir paçavra bayrak uydurmuşlar, onunla dolaşıyorlar. Kürt kardeşim bu ülkede bakanda olmuş, devlette en üst düzeyde yöneticide olmuştur. Deniyor ki ‘Efendim kültürel kimlik’, kiminle oynuyorsun. Kimse bizimle bu konuda oynamaya kalkmasın çünkü biz bunun içinden geldik. Gökten zembille siyasete inmedik. Bize 'olağanüstü hali kaldırın' dediler, kalktı ne oldu? Kültürel noktada bizde red politikası var mı; yok. Biz hiçbir kimliği reddetmiyoruz. Asimilasyon var mı; yok. Biz insanları olduğu gibi kabul ediyoruz. Biz herkesi kucaklıyoruz. Neden? çünkü yaratılanı seviyoruz yaratandan ötürü. Ama onlar böyle sevemezler, kucaklayamazlar. Onun için Türkiye’de vatan toprağının tek partisi vardır, o da AK Parti. Diğerleri olamamıştır ve olamazlar. Biri yatıp kalkıp 'Kürt' diğeri, 'Türk' diyor. Bu olamaz, siyaset yapıyorsan 75 milyon için yapacaksın” ifadelerini kullandı.

Millete efendi değil, hizmetkar olmaya geldiklerini vuruglayan Başbakan Erdoğan, “Bölgesel milliyetçiliğe de karşıyız. Yatırımlar, bu ülkenin hep batısına yapılırdı. Ama biz geldiğimizden bu yana Güneydoğuyu, Doğuyu Abad ettik. Bu süreç içerisinde hamdolsun, çok ciddi yatırımlar yaptık. Yollar, okular, hastaneler, enerjide attığımız adımlar. KÖYDES ve BELDES ile girilmedik köy bırakmadık. Bu çalışmalar devam ediyor. Bütün bunlar devam ederken Güneydoğudaki kardeşlerim kendisine sorması lazım; AK Parti gelip havaalanı yapıyor, onlar da gelip yakıyor bunlar mı sizi seviyor? Bu nasıl bir Kürt sevgisi, nasıl bir bölge sevgisi? Öyle de böyle de desen, biz bu vatan topraklarını Abad edip ayağa kaldıracağız. İstanbul ne görüyorsa Van da görecek. Kim ne görüyorsa herkes onu görecek” dedi.

"KİMSE BAŞÖRTÜLÜ KARDEŞLERİMİN ÖRTÜSÜYLE UĞRAŞMASIN"

Başbakan Erdoğan, kendileri kadar samimiyetle çalışan elini taşın altına koyan bir partinin olmadığını savunarak, “Biz dinsel milliyetçiliği de yapmayacağız. Geçmişimizden gelen, silsilesi içinde bildiğimiz değerler var. Biz Hıristiyan’ın, Musevi’nin de inancını güvence altına alıyoruz. Biz bunu yaparken karşımızdakinin de bizlere saygı göstermesini bekliyoruz. Bu ülkede kimse başörtülü kardeşlerimin örtüsüyle uğraşmasın. Siyasetçiye de, yazana da söylüyorum. Bunlara karışmadığını söyleyip Anayasa Mahkemesi'ne götürüyorsun. Bunlar akşam başka, sabah başka. Kim sabrederse zafer onundur; hiç endişeniz olmasın. Sabırla beraber de bu zafere ulaştık” diye konuştu.

Her konuyu halka terör örgütünün diliyle değil, kendi dil ve lisanlarıyla anlatmaları gerektiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, “Kürt sorunu diye bir mesele yoktur, Kürt kardeşimin sorunu vardır. Ama aynı şekilde Türk’ün, Zaza’nın, Laz’ın ve Roman’ın da sorunu var. Bizi farklı mindere çekmek için uyduranlara karşı olmalıyız. Ana dilde eğitim konusu, bakmayın, böyle bir şey yok. Bu ülkenin resmi dili Türkçe'dir, eğitim dili Türkçe'dir. Kürtçeyi öğrenmek isteyenler dersini seçer ve biz de onlara bu kursu veririz. Bizden önce hangi iktidar bunları yaptı? Biz bunları yaptık diye mi hâlâ saldırıyorlar? Bunlar iktidarımız öncesinde konuşamazlardı. Biz diyoruz ki 'at denize, balık bilmezse halık bilir'” diye konuştu.

"SURİYE, BİZİM İÇİN DIŞ POLİTİKADAN İBARET DEĞİL VE OLAMAZ"

Suriye meselesine de değinen Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Komşumuz Suriye oldukça zorlu bir süreçten geçiyor. Yanı başımızda insanlık dramı yaşanırken kayıtsız ve sessiz kalmamız beklenemez. Biz ana muhalefet partisi gibi zalim ve diktatörlerin yanında yer alamayız. Onların yanında durup sarmaş dolaş fotoğraf veremeyiz. Eli kanlı hükümetle olan bütün bağlarımızı kopardık. Suriye halkıyla da burada dostluğumuzun gereğini yerine getirdik ve buna devam edeceğiz. Suriye, bizim için dış politikadan ibaret değil ve olamaz. Çünkü orada kardeşlerimiz, akrabalarımız var. Orada yaşanan kriz doğrudan doğruya Şanlıurfa’yı Gaziantep’i, Hatay’ı, Mardin’i ilgilendiriyor. Oranın istikrarı, bu illerin istikrarıdır. Bu bakımdan Suriye bizim iç işlerimiz kadar önemlidir. Biz bu coğrafyanın barış ve huzur içinde olmasını istiyoruz. On binlerce kilometre öteden gelip Irak’a giriyor ve haklı oluyorsa, biz sınır komşumuz olan bir ülke için gereği neyse yaparız. Suriye’deki bu süreç Gaziantepli kardeşlerimizi ilgilendiriyor. Özellikle Gaziantep’in ekonomisini etkiliyor. Bu kanlı, bu zalimane süreçte inanıyorum ki sona gelindi ve Suriye’de bahar yakındır. Suriye’de demokratik bir hükümet kurulduğunda Türkiye halkıyla geleceğe yürüyecektir. Biz AK Parti olarak bu yeni süreçte gururlu bir şekilde yerimizi alacağız. Sabredeceğiz inşallah, sonucu da alacağız.”

AK PARTİ'NİN OY ORANINI AÇIKLADI

Başbakan Erdoğan, konuşmasında Aralık ayında yapılan bir anketin sonuçlarını da paylaştı. Erdoğan, bu ankete göre, AK Parti’nin yüzde 53.6, CHP'nin yüzde 21.7, MHP'nin yüzde 12.3 ve BDP'nin de yüzde 7.2 oy oranı olduğunu açıkladı.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ise, hükümetin başarılı politikaları sayesinde her yerde başları dik bir şekilde gezebildiklerini ifade ederek, “2004 yılından bu yana yerel yönetimler konusunda bir devrim yaptık. Bununla birlikte Gaziantep, kültür ve turizm merkezi haline geldi. Bunlar Gaziantep’e artı değerler kazandırdı. Önümüzdeki seçimlere de şuanda hazırız. Mahalle teşkilatı gibi bütün konularda yüzde yüz oranında hazırız” dedi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra AK Parti ilçe başkanlarına birer plaket verdi. Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Mehmet Aysel ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzar, Başbakan Erdoğan’a günün anısına hediyeler takdim etti .
Kaynak: İHA