Siirt Valisi Aydın, Siirt Akademisi'nde İncelemelerde Bulundu

Siirt Valisi Ahmet Aydın, düzenleme ve onarım çalışmaları devam eden Siirt Akademisi'nde incelemelerde bulundu.

Vali Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Saraçoğlu Çocuk Yuvası'nda kalan çocukların tamamının çocuk evlerine yerleştirildiğini, boşalan hizmet binasında ise, Siirt Akademi Projesi'ne uygun hale getirmek, yeni üniteler ilave etmek amacıyla tamir ve onarım işlerinin hızla devam ettiğini belirtti.

Mart ayında akademiyi halkla buluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Vali Aydın, Siirt'te düzenlenen tüm sosyal projelerin bir tek çatı altında koordine edilerek, kalıcı ve faydalı çalışmalar ile halka ve risk altında yaşayan aileler ve çocuklarına hizmet sunabilmek amacıyla çok amaçlı ve geniş kapsamlı projeyi hayata geçireceklerini bildirdi.

Siirt genelinde ulaşılmadık hiçbir bireyin kalmamasını arzuladıklarını aktaran Aydın, açıklamasında şunlara yer verdi:

''Siirt Akademi Projesi ile maddi durumu zayıf ailelerin çocukların eğitimlerine destek olmak, maddi durumları iyi olmayan ailelerin bayanlarının da iş hayatına katılmalarını sağlamak, risk altındaki ailelerin yaşam standartlarını yükseltmek, il genelinde sosyal farkındalığın arttırılmasına büyük bir destek sağlayacaktır. Akademide birçok kurum ortak çalışma gerçekleştirecek.''

Muhabir: Ayhan Mergen / Nurten Aslan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA