Sakarya Büyükşehir Belediyesinden Suriye’ye Yardım

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Suriye’ye insani yardım götürülmesi amacıyla yürüttüğü çalışma kapsamında herkesi duygulandıran bir olay yaşandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesinden Suriye’ye Yardım
Iraklı olan ama bir süre Suriye'de kaldığını belirten Albert Dawood, organizasyon yerine gelerek, “Maddi yardım yapamıyoruz en azından TIR'lara malzeme taşınmasında yardımcı olmak istiyoruz. Halkımızı unutmayan Sakaryalılara çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ilçe belediyelerinin desteğiyle Suriye’ye insani yardım çalışması başlatıldı. Bu kapsamda Cuma günü, Sakarya’dan Suriye’ye 9 TIR un ve battaniye yardımı yola çıkacak. Sakarya’dan Suriye’ye yardım götürüleceğini öğrenen Arap kökenli bir mülteci, hazırlıkların yapıldığı yere gelerek un ve battaniyelerin TIR'lara taşınmasında yardımcı olmak istediklerini belirtti.

Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Suriye’de büyük bir katliam yaşanıyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak buna sessiz kalamazdık. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi olarak soğuk kış günlerinde açlıkla mücadele eden Suriyeli mazlum kardeşlerimize yardımcı olmak için bir çalışma başlattık. İlçe belediyelerimiz, büyükşehir belediyesi personelimiz ve esnaf elinden gelen desteği verdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Suriye’den gelen mülteci Albert Yonan Dawood, Suriye’de insanlığın katledildiğini belirterek, Suriye’de yaşananlara seyirci kalmayan ve Suriyeli mazlumlara yardım eden Sakaryalılara teşekkür etti. Dawood; Irak kökenli olduğunu anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak, bir süre Suriye’de yaşadım. Şu an orada büyük bir zulüm yaşanıyor. Kadın, erkek, çoluk çocuk demeden insanlar öldürülüyor. Özellikle bu zor hava şartlarında Suriye’de yaşam mücadelesi veren kardeşlerimize yardımcı olan Sakaryalılara ve bize her konuda destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Sakarya Valimize, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Suriye’ye yardım edildiğini duyunca biz de maddi olarak yardım edemiyoruz ama en azından un ve battaniye taşıyarak yardımcı olmak istedik. Bu yüzden buradayız.”
Kaynak: İHA