Deniz Feneri Derneği Suriye’ye 48 Prefabrik Afet Evi Gönderdi

Deniz Feneri Derneği, Suriye’ye 48 prefabrik afet evi gönderdi.

Prefabrik evlerin yüklendiği 4 tır Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye geçiş yaptı. Demonte halinde gönderilen evler, uygun görülen bölgelere sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından kurulacak. Derneğin Doğu Anadolu Temsilcisi Ali Karayılan, Suriye’de baş gösteren savaşın ilk günlerinden beri bu bölgeye yardımlarını sürdürdüklerini aktardı. Karayılan, 48 adet prefabrik afet evlerinin ardından, önümüzdeki günlerde bölgeye 100 ton un göndereceklerini kaydetti.

Erzurum’dan TIR’lara yüklenen her biri 14 metrekare prefabrik evlerin kısa süre içerisinde kurulumunun bölgede tamamlanacağını söyleyen Ali Karayılan, “Bunların nasıl kurulduğunu Suriye’de birlikte çalıştığımız sivil toplum kuruluşlarının gönüllülerine öğrettik. Bu evler kurulduktan sonra Deniz Feneri Derneği Ankara Şubesi’nde hazırlanan ranza, yatak, çekyat, gıda, halı, ısıtıcıya varıncaya kadar bu 48 evin içine yerleştirilecek eşyanın tamamı bugün sevk ediliyor.” dedi.

Evlerin maliyetinin 300 bin TL olduğunu belirten Karayılan, bu güne kadar bölgeye gönderdikleri yardımların tutarının ise 5 milyon TL’yi geçtiği bilgisini verdi.