Batı Karadeniz'in Önemli Turizm Merkezlerinden Akçakoca'daki Otellerde Yarıyıl Tatilinin Yaklaşmasıyla Doluluk Oranı Arttı

Batı Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Akçakoca'daki otellerde yarıyıl tatilinin yaklaşmasıyla doluluk oranı arttı.

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 Ocak'ta başlayacak yarıyıl tatili dolayısıyla ailelerin tatil yörelerine akın ettiğini söyledi.

''Yarıyıl tatilinin yaklaşmasıyla otellerimizde yoğunluk yaşıyoruz'' diyen Albayrak, Akçakoca'nın doğası, tarihi ve yeşilliği ile tatilcilerin yoğun ilgisini çektiğini, ilginin kendilerini sevindirdiğini anlattı.

Turistlerin genellikle doğanın güzel olduğu bölgeleri tercih ettiğini vurgulayan Albayrak, ''Kış sezonu olduğu için deniz turizmi olmamaktadır. Onun yerine doğanın, tarihin ve yeşilliğin bulunduğu ilçelere seyahat ediyorlar. Akçakoca, bu anlamda turistler için ideal bir turizm merkezidir'' diye konuştu.

Albayrak, Akçakoca'yı yaşanabilir bir kent haline getirdiklerini ifade ederek, turizm kenti olma yolunda hızla ilerlediklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Soner Şen / Onur Orhan

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA