Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Tarafından Kırsal Alanları Kalkındırmayı Amaçlayan Proje Destekleri Tanıtıldı

Burdur'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından yerel potansiyel ve kaynaklara dayalı kırsal ekonominin rekabet gücünün yükseltilmesi, gelir ve istihdam imkanlarının artırılması ve çeşitlendirilmesi amacıyla vatandaşlara sunulan ''hibe destek projeleri'' tanıtıldı.

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, TKDK İl Koordinatörlüğünde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, TKDK projelerinin vatandaşlara önemli destek sağlayacağını ve istihdama katkıda bulunacağını belirtti.

Süt, sucuk ve tavuk işleyen işletmelerin de destek programlarından faydalanabileceğine işaret eden Vali Yılmaz, ''Eskiden esnafa 'işletmeni büyüt' diyordunuz, onlar da 'sermaye yok, banka kredilerine girersek işin içinden çıkamayız' diyorlardı. Şimdi alın size inanılmaz bir destek. Karşılığında para da istemiyoruz'' diye konuştu.

Vali Yılmaz, konunun gündemde tutularak vatandaşların bilgi edinmesinin sağlanmasını istedi.

TKDK İl Koordinatörü Hüseyin Şengün de amaçlarının tarım sektörünün genelinde olduğu gibi, kırsal alanda yaşayan vatandaşların gelir düzeyinin yükseltilmesi, gelir dağılımının iyileştirilmesi, doğal kaynakların korunarak kullanılması ve zenginliklerin tüm insanlara yansıtılması olduğunu söyledi.

Bu kapsamda uygulanan programların ve projelerin ise yerel potansiyel ve kaynaklara dayalı kırsal ekonominin rekabet gücünün yükseltilmesi, gelir ve istihdam imkanlarının artırılması ve çeşitlendirilmesi, insan kaynaklarının ve örgütlenme düzeyinin geliştirilmesini hedeflediğini belirten Şengün, şunları söyledi:

''Bu kapsamda süt üreten tarımsal işletmeler, et üreten tarımsal işletmeler, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, kırsal turizm, kültür balıkçılığının geliştirilmesi konularında hibe destekleri sağlanacaktır.''

Şengün, 5 bin Avro ile 3 milyon Avro arasındaki uygun projelerin yatırım tutarının yüzde 50'si ile yüzde 65'i arasında hibe desteklerinin sağlanacağını kaydetti.

Toplantıya, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik ve ilgililer katıldı.

Muhabir: Gökmen Yüce

Yayıncı: Hatice Özdemir
Kaynak: AA