Spk'nın Yeni Daire Başkanları Görevine Başladı

Sermaye Piyasası Kurulu'nun yeni Sermaye Piyasası Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle birlikte görevleri sona eren Başkan ve kurul üyelerinin yerine atanan yeni Başkan Vahdettin Ertaş ve kurul üyeleri, birlikte çalışacakları daire başkanlarını görevlendirdi.

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş AA muhabirine, yeni daire başkanlarının 14 Ocak 2013 pazartesi günü saat 9.00'da görevlerinin başına geçtiklerini ve çalışmaya başladıklarını ifade etti.

SPK'nın internet sitesinde bulunan organizasyon şemasına da yerleştirilen yeni daire başkanlıklarında önemli değişiklikler bulunuyor. Yeni kadroda en fazla merak edilen Piyasa Gözetim ve Denetim Dairesi Başkanlığına Kürşat Yılmaz getirilirken, Aracılık Faaliyetleri Dairesi Başkanlığına ise Mustafa Gümüş getirildi.

Diğer daire başkanlıklarına yapılan atamalar ise şu şekilde gerçekleştirildi:

Denetleme Dairesi Başkanlığına Eyüp Yılmaz; Muhasebe Standartları Dairesi Başkanlığına Kürşad Sait Babuçcu; Hukuk İşleri Dairesi Başkanlığına A. Kerem Özşahin; Kurumsal İletişim Dairesi Başkanlığına Aydın Haskebabçı; Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığına Ayşegül Ekşit; İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığına Ahmet Hakkı Halaçlıoğlu; Bilgi İşlem, İstatistik ve Enformasyon Dairesi Başkanlığına Dr. Abdurrahman Çarkacıoğlu; Araştırma Dairesi Başkanlığına Dr. Alaattin Ecer; Kurumsal Yatırımcılar Dairesi Başkanlığına Esra Ada Vural; Ortaklıklar Finansmanı Dairesi Başkanlığına Kemal Karahan.

31 Aralık 2012 tarihinde göreve başlayan Başkan ve Kurul Üyeleri ise; Kurul Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, Kurul 2. Başkanı Bekir Sıtkı Şafak, Kurul Başkanvekili Bülent Görkem; Kurul üyeleri ise Birol Küle, Himmet Karadağ, Prof. Dr. Nurullah Genç ve Murat Koç olmuştu.

Muhabir: Bekir Gürdamar

Yayıncı: Affan Kulunyar
Kaynak: AA