Prof. Dr. Atmaca: Ülkemizin Bayrağını Dalgalandırmak Gurur Verici

Dünya Sağlık Örgütü’nün 2015’te çıkacak ICD-11 Tanı Kılavuzu için tanı kriterlerini belirleyecek üst kurul listesini açıkladı.

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murad Atmaca, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından 2015’te yayınlanacak kılavuzunun Obsessive-Compulsive Disorder and Related Disorders başlıklı temel tanı grubunun tanı ölçütlerini düzenleyecek olan en üst kurula dünyadan davet edilen ve bu göreve atanan toplam 10 kişiden biri oldu.Konu ile ilgili Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklama yapan Prof. Dr. Atmaca, "Dünya Sağlık Örgütü, 2015’te hastalıkların hastası ölçütlerini düzenleyen yeni bir kılavuz çıkarılacak. Bu kılavuz ICD–11 ismiyle biliniyor." dedi.

Tıbbın tüm alanlarındaki hastalıkların tanı ölçütlerinin yeniden gözeden geçirildiğini belirten Atmaca, "Dünya Sağlık Örgütü de beni psikiyatrinin yeni bir temel tanı başlığı olan 'Obsessive-Compulsive Disorder and Related Disorders' konusunda tanı ölçütlerini belirleyecek üst kurula seçti. Bir hafta kadar önce de dünyanın aralarında Milwaukee, Minnesota, Columbia, New York ve Edinburg üniversiteleri gibi dokuz önemli üniversiteden alanında otör psikiyatrist akademisyenlerin bulunduğu üst kurula seçildiğim resmi yazıyla tarafıma bildirildi." dedi.

Toplantıların düzenli aralıklarla 2015 yılına kadar Cenevre’de yapılacağını belirten Prof. Dr. Atmaca, "Bu vesile ile ülkemizi ve Fırat Üniversitesi'nin bayrağını orada dalgalandırmak benim için onurdur. Yine bu vesile ile bu başarıyı hepsini ayrı birer değer olarak gördüğüm hastalarıma ve kliniğimizin değerli çalışanlarına ithaf ediyorum." şeklinde konuştu .