Adana'da, Merkez İlçe Seyhan Belediyesi'nin ''evsel Katı Atık Bedeli'' Toplaması Hakkında Yürütmeyi Durdurma Kararı Verildiği Bildirildi

Adana 2. İdare Mahkemesi'nin, Türk Alman Kültürel İşbirliği Derneği'nin başvurusu üzerine merkez ilçe Seyhan Belediyesi'nin ''evsel katı atık bedeli'' toplaması hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdiği bildirildi.

Derneğin Hukuk Danışmanı Polat İşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Seyhan Belediyesi'ne karşı evsel katı atık bedelinin ''fahiş ve dayanıksız olduğu'' iddiasıyla Adana 2. İdare Mahkemesi'ne yaptıkları başvurunun, lehlerine sonuçlandığını belirtti.

Konuyla ilgili Adana 2. İdare Mahkemesi'nin, itiraz yolu açık olmak üzere yürütmenin durdurulmasına karar verdiğini bildiren İşoğlu, ''Böylece, CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı'nın, Yüreğir Belediyesi ile ilgili açtığı ve yürütmenin durdurulması kararıyla sonuçlanan davanın ardından açılan ikinci davada da, vatandaş lehine karar alındı'' ifadelerini kullandı.

Şimdiye kadar ödenen faturaların, mahkemenin nihai kararından sonra vatandaşa iade edilmesinin zorunlu olacağını ifade eden İşoğlu, şunları kaydetti:

''Derneğe Seyhan Belediyesi tarafından gönderilen faturada aylık evsel atık bedeli 245 lira. Buda yıllık yaklaşık 3 bin lira gibi bir rakama tekabül ediyor. İstanbul Beşiktaş'ta bir dernek aynı konulu fatura için yıllık 11 lira ödüyor. Adana 2. İdare Mahkemesi'nin 2012/1620 esas No'lu kararında, Seyhan Belediye Meclisi'nce evsel atık toplama bedelinin faaliyet konularıyla ilgili olarak ücret belirlenmediği, halkın bilgilendirilmesi yoluna gidilmediği, istenilen tutarın fahiş ve dayanaksız olduğu ileri sürülerek iptali ve yürütmenin durdurulması istendi.''

Muhabir: Ali Güreli

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA