Ontario Valisi Onley Açıklaması

Merkezi Toronto'da bulunan Kanada Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü tarafından düzenlenen Kültürlerarası Diyalog Toplantısı'nın 8'incisi Toronto'da yapıldı.

Toronto York Oteli'nde ''Çok kültürlü Toplumlarda Medyanın Etkisi'' temasıyla düzenlenen etkinliğe, Ontario Valisi David Onley, Kanada Uluslararası İşbirliği Bakanı Julian Fantino, federal ve eyalet milletvekilleri, asker ve polis temsilcileri, üniversite öğretim üyeleri ile farklı dinleri temsilen çok sayıda davetli katıldı.

Ontario Valisi David Onley, yaptığı konuşmada, IDI'nın davetinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Diyalog ve bu gece, Kanada'daki Türklerin bu topluma sundukları bir hediyedir'' dedi.

Savaşların yaşandığı, bombaların yağdığı günümüz dünyasında, toplumların en büyük ihtiyacının diyalog olduğunu hatırlatan Onley, barış ve düzenin ancak diyalogla sağlanabileceğini anlattı.

IDI'nın çalışmalarına, bir üye gibi destek vereceğini ifade eden Onley, ''Kraliçe'nin Ontari'daki temsilcisi olarak, bu geceye katılmaktan onur duydum'' dedi.

Muhabir: Toronto

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA