Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı Hayata Geçiyor

Ankara Kalkınma Ajansı’nın “Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı” ile Ankara’daki çocuk, genç ve yaşlıların uyum ve entegrasyonunun güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı Hayata Geçiyor
Ankara Kalkınma Ajansı’nın hazırladığı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı ile çocuk, genç ve yaşlıların sorun ve ihtiyaçlarına yönelik çözüm modelleri geliştirilerek yaşam kalitelerinin yükseltilmesi ve sosyal yaşama katılımlarının artırılması hedefleniyor. Programdan kamu kurum ve kuruluşları, meslek kuruluşları, birlikler, sivil toplum kuruluşları yararlanabiliyor. Son başvuru tarihinin 22 Şubat 2013 olduğu programın toplam bütçesi 5 milyon TL olarak belirlendi.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, 2012 yılı Teklif Çağrısı’nın dört başlığından biri olan ‘Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı’nın kalkınma çalışmalarına bütüncül bakışın bir Sonucu olarak kurgulandığını bildirdi. Programın Ankara Bölge Planı’nın ‘Bireylerine eşit ve Kaliteli Yaşam imkanı sunan, katılımcı ve sosyal bağları güçlü, beşeri potansiyelini geliştirerek kalkınan Ankara’ vizyonuna hizmet ettiğini söyleyen Balcı, “Ankara, günlük yaklaşık 500 kişinin göç ettiği bir metropol olarak diğer başkentler gibi sosyal meseleleri olan bir şehirdir aynı zamanda. Ankaralıların yaşam kalitesinin yükseltilmesini önemli bir görev olarak üzerimize alıyor, bu yönde paydaşlarımızla çalışıyoruz. Bu çerçevede kurguladığımız Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı’nın geleceğe dönük zincirleme bir etki yapacağına inanıyorum” dedi.

Programla çocukların, gençlerin ve yaşlıların sosyal yaşama daha çok katılmasını sağlayacak projeleri destekleyeceklerinin altını çizen Balcı, “Hem bu gruplarımızın yaşam kalitelerinde iyileşmeler yaşanmasını öngörüyoruz, hem de bu gruplardaki insanlarımız ile ilgilenen, bakımını sağlayan yetişkin iş gücünün yaşam kalitesinin artmasını. Deneyimler şu gerçeği açıkça ortaya koymaktadır; sosyal yönü göz ardı edilen kalkınma çabaları başarılı olamayacaktır” diye konuştu

Kaynak: İHA