Başkan Keleş Kapanan Köy Yollarında İncelemelerde Bulundu

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş kar yağışı dolayısıyla kapanan köy yollarında incelemelerde bulundu.

Başkan Keleş Kapanan Köy Yollarında İncelemelerde Bulundu
Keleş, AK Parti Belediyelerinin sınıfta kaldığını söyledi.

Yoğun kar yağışına karşı yerel yetkililer tarafından hiçbir önlem alınmadığını belirten Keleş, “Meteoroloji kar geliyor diye günlerce uyarı yaparken Sakarya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi bu uyarıları dikkate almayarak hiçbir hazırlık yapmadı. Sakarya kara boğuldu. Her taraf, merkez ve köyler kapalı konumda. İnsanlar bugün işlerine gidemedi. Akşamın geç saatlerinde bir çocuğun attığı tweet sayesinde sayın valimiz okulları tatil etti. Büyükşehir Belediyesi ve mevcut belediyeler bürolarında çay kahve içmesini biliyor onun dışında hiç bir köy ve şehir merkezi ile uğraşmıyorlar. Camili’de, Sapanca’nın dağlarında ki köylerinde ya da Kaynarca’nın köylerinde hiçbir gelişme yok. Hasta insanlar hastaneye gidecek yol bulamıyorlar, çarşıya inemiyor, ihtiyaçlarını gideremiyorlar. Böyle bir düşünce ile Sakarya’yı yöneten zihniyete karşı herhalde 2014 yılında yapılacak belediye seçimlerinde halk değerlendirmesini yapacaktır. Sakarya artık sosyal demokrat bir belediye anlayışına bürünmelidir. Çünkü Sakarya’yı bilim ve teknolojiden uzak yöneten, karda tuz bulamayan zihniyet, hizmet değil rantın peşinde koşan yönetimler artık Sakarya’yı yönetememektedir. O sebeple artık insanlarımız AK Parti’nin belediye ve idari yöneticilerini kar sayesinde görmüştür. Bundan sonra halkımız daha iyi değerlendirme yapacaktır” dedi.

Yeni çıkan Büyükşehir Belediye Yasası’nı da değerlendiren Keleş, “29 ilimiz Büyükşehir Yasası kapsamına girmiştir. Bu illerdeki köyler artık mahalle konumuna bürünecektir. Sakarya’nın merkezine, Kaynarca, Sapanca ya da diğer ilçelerin merkezine hizmet veremeyen zihniyet köylere nasıl hizmet verecektir. Bu hizmeti veremeyeceğinin en büyük örneğini de bugün görmekteyiz. Bunlar Avrupa’ya orada yapılan hizmetleri mi görmeye gidiyorlar yoksa eğlenmeye gezmeye mi gidiyorlar önce bunu sorgulamak lazım” diye konuştu.

Başkan Ecevit konuşmasının devamında ise şu sözlere yer verdi: “Altyapının olabilmesi için yönetimlerin teknolojiyi ve insanların bilgi birimini kullanması lazım. Sakarya Büyükşehir Belediyesi bu koordinasyonu sağlayamamıştır. Çünkü burada hizmet olduğu zaman Büyükşehir’in kasasından para gitmektedir. Bir rant yoktur. Hizmetin karşılığını hep rant olarak düşünmüşlerdir. Burada parke taşı sökülüp başka bir parke döşenmeyecektir. Yollar tuzlanacak, temizlenecektir. Halk bunu istiyor biz bunu istiyoruz. AK Parti Belediyeleri sınıfta kalmıştır.”
Kaynak: İHA