AB Bakan Yardımcısı Büyükkaya'dan Vali Öztürk'e Ziyaret

Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya ve Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Cangir, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ü ziyaret etti.

Erzurum Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Büyükkaya ve Cangir'in Avrupa Birliği Bakanlığı'nın Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği ile işbirliği içerisinde yürüttüğü, İngiltere Büyükelçiliği tarafından Avrupa'yı Birleştirme Programı kapsamında desteklenen ''Avukatlar için Yargı ve Temel Haklar Projesi'' toplantısına katılmak üzere Erzurum'a geldiği belirtildi.

Ziyarette, Büyükkaya'nın milletvekili olduğu dönemde Erzurum'a geldiğini, Erzurum'un kalkınmasıyla ilgili çalışmalar yaptığını, raporlar hazırladığını belirttiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

''Büyükkaya, beyaz altın diye nitelendirdiği kara Erzurumluların sahip çıkmalarını ve iyi değerlendirmelerini istedi. Vali Sebahattin Öztürk, Avrupa Birliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Cangir ve diğer misafirlerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Erzurum hakkında konuklarına bilgiler verdi.''

Muhabir: Zehra Melek Çat

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA