Maden Ocağında Buruk Kutlama

Zonguldak’ta maden ocağında çalışan işçiler, yeni yılı ailelerinden uzakta karşıladı.

Maden Ocağında Buruk Kutlama
Patlama riskine karşı mum yakamayan işçiler , her yıl yapılanın aksine yeni yıla doğru geri sayım yapmadı . Birçok yerde çeşitli yılbaşı eğlencelerinin aksine taş kömürünü çıkartmak için yerin metrelerce altında çalışan maden işçileri , saatler 23 . 59 ' u gösterdiğinde mola verdi . Ailelerinden uzak şekilde yerin metrelerce altında kömür kazan işçiler , yılbaşını ise yaş pasta , kola ve türküyle karşıladı .

Pasta kesen işçiler , söylenilen türkülere de eşlik etti . İşçilerden 34 yaşındaki iki çocuk babası Ahmet Bozma , “Yine yılbaşını ocakta kutlamak nasip oldu . Pastayı kestik ama mum yakamadık . Yer altı olduğu için ateşle yaklaşılmıyor . Buradan aileme selam gönderiyorum . İki aslan gibi oğlum var . Ekmek parası için çalışıyorum . Yılbaşını yine ocakta geçiriyoruz . Kaderimiz buymuş” diye konuştu .

Maden ocağında iki kızı için çalıştığını söyleyen 45 yaşındaki Ayhan Tarhan ise , “İki kızım için burada çalışıyorum . 20 yıldan bu yana burada çalışıyorum . Yılbaşını ocakta kutluyoruz . Çocuklarımdan biraz uzak kalıyorum . Çok uzak sayılmaz ama nasip böyleymiş . Çalışıyoruz” dedi .

8 yıllık madenci Sezgin Durmuş da , yeni yılını buruk geçirdiği maden ocağında , arkadaşları ile pasta yedi , türkü söyledi .

Oyun havaları ile alkış tutan madencilerden Sezgin Durmuş , “Sekizinci senemizi ailemizden uzak maden ocağında kutlamak zorunda kaldık . Biraz durgunluk var . Herkes ailesi ve çocukları ile beraber yılbaşında eğlenmek ister . Yeni yıldan beklentilerimiz sağlık , mutluluk ve huzur bekliyorum . Biraz da bol kazanç beklentimiz var” şeklinde konuştu .

Her yıl yapılanın aksine 10’dan geriye saymayan madenciler , kısa süren yılbaşı kutlamasının ardından çalışmaya devam etti .
Kaynak: İHA