Türk Büyükelçiliği Yetkilileri, ''tekin'in Mikdat Ailesince Rehin Tutulduğu Yönünde Çok Kuvvetli Bilgiler Olduğunu'' Bildirdi

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta kaçırılan Türk işadamı Aydın Tufan Tekin'in, hala kendisini rehin alan Mikdat ailesinin elinde olduğunun tahmin edildiği belirtildi.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği yetkilileri, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, ''Yürütülen temaslar sonucunda Türk işadamı Aydın Tekin'in hala Mikdat ailesinin elinde rehin tutulduğu yönünde çok kuvvetli bilgiler olduğunu'' bildirdi.

Lübnan ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise kaçırma ve havaalanında yaşanan yol kesme olaylarıyla ilgili haklarında tutuklama kararı olan bazı kişileri adalete teslim etmek için bölgede operasyon yapıldığı belirtilerek, ''Lübnan ordusundan bir birlik bölgeye girerek tutuklamalara başladı.

Tutuklananlar arasında Hasan Mikdat adlı kişi de bulunmaktadır. Ordu, haklarında tutuklama kararı olan diğer kişileri aramaya devam etmektedir'' denildi.

Türk işadamını rehin tutan Mikdat ailesi ile Sinu ailesi arasında Beyrut'un güneyinde silahlı çatışma çıkmıştı.

Mikdat ailesinin sözcüsü Mahir Mikdat, ''Çatışma esnasında doğan güvenlik boşluğundan yararlanan rehinelerin kaçtığını'' öne sürmüştü.

Lübnan ordusundan üst düzey bir yetkili, askeri birliğin iki aile arasındaki çatışmayı sona erdirmek için müdahale ettiğini ancak bölgedeki hiçbir eve girmediğini, operasyon yapmadığını söylemişti.

Türk işadamı Aydın Tufan Tekin, 15 Ağustos'ta Beyrut'a geldikten sonra, havalimanından bindiği taksinin önünü kesen Mikdad ailesi mensuplarınca kaçırılmıştı.

Muhabir: Eyüp Coşkun - Mustafa Yıldız

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA