Sağlıktaki ‘Şiddet’ Olgusu Araştırılacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında oluşturulan; ‘Sağlıkta Şiddeti Önleme Komisyonu’ başkanlığını üstlenen AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, başkasının hayatını kurtarma adına kendi hayatını hiçe sayan sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin asla kabul edilemeyeceğini söyledi.

Sağlıktaki ‘Şiddet’ Olgusu Araştırılacak
İhlas Haber Ajansı (İHA) Adana Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, burada Bölge Müdürü Adnan Kulak ile görüş alış-verişinde bulunan Ünüvar, sağlık alanındaki çalışmaların yanı sıra doktorlara yönelik şiddet olayları ve söz konusu olayların önüne geçilmesi ile birlikte sağlık alanındaki çalışma şartlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

112 Acil Servis ekibi bünyesinde görev yapan ambulans şoförlerinin, her ne kadar sağlık çalışanı olmamasına rağmen, bir canı kurtarmak adına, kendi canını riske attığı yorumunda bulanan Ünüvar, 2009 yılında Kozan’dan Adana’ya ambulans ile yolcu taşırken, geçiridği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden ambulans şoförü Aliye Akar’ı hatırlattı.

"SAĞLIK ALANINDAKİ ŞİDDETİ ARAŞTIRACAĞIZ"

Şu anda Adana’daki ‘112 Acil Servis Komuta Merkezi’nin herhangi bir ismi olmadığını ve hazırlamış oldukları teklif ile de buraya Aliye Akar’ın isminin verilmesini önerdiklerini, söz konusu önerilerinin de kabul edildiğini hatırlatan Ünüvar, Çukurova Devlet Hastanesi’ne Dr. Aşkım Tüfekçi isminin verildiğini, bunun da kamuoyundan büyük takdir topladığını dile getirdi. Ünüvar, “Peki bunu niye yaptık? O arkadaşımız, başka bir can kurtarırken kendi canından oldu” dedi.

Bu kadar fedakarca çalışan sağlık çalışanlarının hiç de hak etmediği bir şekilde saldırıya uğradığını, bunun bazen sözlü, kimi zaman da fiziki saldırı şeklinde gerçekleştiğini, bazen de bu saldırıların ölümle de sonuçlanabildiğini vurgulayan Necdet Ünüvar, Gaziantep’te bir hasta yakanının bıçaklı saldırısı sonucu öldürülen doktor Ersin Eraslan örneğini verdi. Ünüvar, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin neden ve sonuçlarını, bu konuda atılması gereken adımlar ile birlikte ne gibi tedbirlerin alınması konusunda kapsamlı bir çalışma yapıldığını, bununla ilgili olarak da Melis çatısı altında bir komisyon kurulduğunu, komisyon başkanlığı görevini de kendisinin üstlendiğini belirtti.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARI ŞİDDETE MARUZ KALMAMALI"

Komisyonun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılması ile birlikte çalışmalarına başlayacağı bilgisini de veren Necdet Ünüvar, “Biz dersimize çalışıyoruz. Neyin nasıl ve ne şekilde yapılıp, kimler ile görüşülmesinin yanında hangi kurum ve kuruluşların yanı sıra kimlerle görüşülmesi gerektiğini bilen bir ekipten oluşuyor komisyonumuz. İstiyoruz ki, sağlık çalışanlarımız sözlü ya da fiziki herhangi bir şiddete maruz kalmasın. Sağlık çalışanları ile vatandaş arasındaki ilişkilerin de daha sağlıklı bir seviyeye ulaşmasını istiyoruz. Bu doğrultuda çalışıp, gayret ediyoruz” ifadesini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İHA Adana Bölge Müdürü Adnan Kulak da, her siyasi partiye eşit mesafede dururken, halkın haber alma özgürlüğünü doğru, tarafsız ve objektif bir şekilde yerine getirme çaba ve gayreti içinde olduklarını söyledi.

Kulak, İHA’nın özellikle son yıllarda çok ciddi hamlelerde bulunarak, kendini geliştirdiğini ve 2013 yılında da kuruluşunun 20. yılını kutlayacağını vurguladı. Öte yandan, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar’a, İHA Adana Bölge Müdürlüğü ziyaretinde; AK Parti Ceyhan ve Kozan ilçe teşkilatı üyeleri de eşlik etti .
Kaynak: İHA