Kuzey Iraklı Bir Kadın, Anne Olabilmesi İçin Tarsus'ta Ameliyat Edildi

Anne olma hayali kuran Kuzey Iraklı kadın, anne olabilmesi için Tarsus'ta ameliyat edildi.

Kuzey Irak'ın Zaho kentinde yaşayan ve 4 yıllık evliliği boyunca 3 kez hamile kalmasına rağmen hepsinde düşük yapan Sana Aghak Aghok , anne olma hayaliyle Türkiye'ye geldi.

Medical Park Tarsus Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, daha önce 2 kez operasyon geçiren ve çocuk isteği hep hüsranla sonuçlanan Aghok, Tarsus ilçesinde yaşayan akrabalarının önerisi üzerine Medical Park Tarsus Hastanesi'ne başvurdu.

Hastanede yapılan muayene ve kontrollerinin ardından Aghok'a, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Yavuz Uçar tarafından, Çukurova'da ilk kez yapılan rahim ağzı yetersizliği ameliyatı uygulandı.

Başarılı geçen ameliyat sonrası aynı gün taburcu edilen Aghok'un hamile kalmasına engel olan tıbbi sorunun giderildiği, genç kadının akrabaları tarafından ülkesine yolcu edildiği bildirildi.

Op. Dr. Yavuz Uçar, laparoskopik yöntemle, Kuzey Iraklı kadının hamile kalmasına engel olan sorunun ortadan kaldırıldığını belirtti.

Operasyonla ilgili bilgi veren Uçar, şunları kaydetti:

''Hastamızda rahim ağzı yetersizliği sorunu vardı. Yaptığımız ameliyatla başarılı sonuca ulaştık. Bu konuda yapılan açık ameliyatlarda başarı oranı yüzde 19 iken laparoskopik yöntemde yüzde 89 seviyesinde. Bölgemizde ilk kez uygulanan operasyonla hastamızın hamile kalmasını engelleyen sorunu giderdik.''

Sana Aghak Aghok da, taburcu olmadan önce yaptığı açıklamada, tedavisi süresince Türkiye'nin sağlık alanında iyi yerde olduğunu, hem hekim kalitesi hem de teknolojik imkanlarıyla hizmet verildiğini gözlemlediklerini belirtti.

Yaşadığı Zaho kentinin, sağlık imkanları bakımından Türkiye'nin gerisinde olduğunu ifade eden Aghok, şunları kaydetti:

''4 yıllık evliyim ve çocuk hayaliyle yaşıyorum. Birçok doktora gitmeme rağmen bir türlü çocuğum olmadı. En son akrabalarımın tavsiyesi üzerine geldiğim Tarsus'ta başarılı bir operasyon geçirdim. Anne olmak için sabırsızlanıyorum.''

Muhabir: Veli Gürgah / Tevfik Işık

Yayıncı: A. Fatih Tekcan
Kaynak: AA