Hacı Adaylarına Uygulamalı Tavaf Eğitimi Verildi

Adana İl Müftülüğü tarafından bu yıl kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına, hac ibadetini nasıl yapacakları uygulamalı olarak anlatıldı.

İl Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Adana'nın en büyük camilerinden birisi olan Sabancı Merkez Camisi'nde İl Müftülüğü tarafından düzenlenen eğitime İl Müftüsü Arif Gökce, Müftü Yardımcısı Mustafa Turan, Çukurova Müftüsü Abdullah Demir, vaizler Ayşe Gültekin, Ahmet Arıkan ve bu yıl hacca gidecek olan kadın ve erkek hacı adayları katıldı.

Etkinlikte hacı adayları çeşitli konularda bilgilendirilirken, daha sonra ihramın giyilmesi ve toplu olarak Kabe'nin nasıl tavaf edileceği uygulamalı olarak gösterildi.

İl Müftüsü Gökce, yaptığı konuşmada, tüm hacı adaylarının 11 Eylül Salı gününe kadar sürecek eğitimlere katılmaları tavsiyesinde bulunarak, hac görevi esnasında vatandaşların güçlük çekmemeleri ve ibadetlerini eksik yapmamaları için böyle bir eğitim verdiklerini söyledi.

Bu arada, yarın da hacı adaylarına Adana İl Sağlık Müdürlüğü'nden Dr. Seval Urun tarafından sağlık konularında bilgi verileceği, pazartesi günü de aşıların yapılacağı ve kafile düzenlerinin belli olacağı bildirildi.

Muhabir: Anıl Bağrık

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA