Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tam Donanımlı Doktorlar Yetiştiriyor

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıp Eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dalı ile Bilim ve Araştırma Kulübü'nün, tıp fakültesi öğrencileri için ortaklaşa düzenlediği 'Kliniğe Hazırlık Kursu Eğitimi' tamamlandı.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tam Donanımlı Doktorlar Yetiştiriyor
3 – 7 Eylül tarihleri arasındaki kursu başarıyla bitiren öğrencilere sertifikaları törenle verildi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şemsettin Şahin’in yaptığı açılış konuşmasının ardından başlayan ve 4 gün süren eğitime 12 öğretim üyesinin eğitici olarak katıldı.

Programda, öğrenciler klinikte sık karşılaşılan iletişim problemleri, yaşamsal bulguların anlamı ve ölçümü, kan alma, damar yolu açma, enjeksiyon ve nazogastrik tüp uygulamasın yanı sıra yara yerine dikiş atma gibi konularda teorik eğitimleri ve sonrasında modern laboratuvarlarda simülasyonlar ve maketler eşliğinde uygulama becerilerini geliştirdi. Eğitimin son gününe katılan Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, eğitici ve katılımcılara bilimsel faaliyetleri ve özverileri için teşekkür etti ve katılım sertifikalarını verdi.Toplam 25 öğrencinin katıldığı eğitimin başarılı geçtiğini söyleyen katılımcılar, mesleklerine ilk adım attıklarında hayati öneme sahip bilgileri, hem teorik hem de pratik olarak öğrendiklerini dile getirdi.Eğitim programının amacı hakkında bilgi veren Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şemsettin Şahin, "Kurs, tıp öğrencilerinin teorik dersleri aldıkları ilk 3 yılın sonunda hastayla iletişimin başladığı 4. ve 5. sınıf stajyerlik dönemine hazırlık olması hedefiyle gönüllülük esasına dayalı olarak hazırlanmıştır. Burada amaç öğrencilerin hastaneyle ilk karşılaştıkları bu kritik dönemde hastayla, hastane personeliyle sağlıklı iletişim kurmalarını, etik ilkelere saygı göstermelerini, hastanenin işleyişini anlamalarını, öğrencilerin klinikte sık kullanılan pratikleri maket ve simulasyonlar üzerinde yaparak öğrenmelerini, becerilerini geliştirmelerini ve pratikleri sırasında özgüvenlerinin artmasını sağlamaktır." dedi.

Kursun sonunda yapılan sınavda başarılı olan öğrencilere sertifika verildi.

Kursun öğrencilerin ilgisi ve talepleri üzerine periyodik olarak diğer tıp fakültesi öğrencilerinin de katılımları ile sürekli olarak düzenlenmesine karar verildi.