Toplu Taşımada Öğrenci Zammı İptal Edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, toplu taşımada yapılan son öğrenci zammının iptal edildiğini açıkladı.

Toplu Taşımada Öğrenci Zammı İptal Edildi
Topbaş, uygulamanın 17 Eylül’den itibaren geçerli olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, toplu taşımada yapılan fiyat düzenlemesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kadir Topbaş, 14 ay sonra enflasyon da dikkate alınarak yapılan fiyat düzenlemesinin yeniden değerlendirildiğini ifade etti.

Son çalışmanın ardından, bir hafta önce toplu taşımada yapılan öğrenci zammını geri aldıklarının kaydedenTopbaş, okulların açılacağı 17 Eylül tarihi itibariyle zammın iptal edildiğini dile getirdi. Topbaş, öğrencilerin indirim kartı ve biletini üniversitelerden alabileceğini aktardı.Öğrenci servisleriyle ilgili de konuşan Topbaş, velilerin bütçeleri, genel dengeler ve servis sağlayan esnafı da düşünerek bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Topbaş, yapılacak düzenlemenin öğrenci velilerini mağdur etmemesine gayret gösterdiklerini belirtti.

‘HERŞEYE İTİRAZ ETMEK CHP’NİN ÖZELLİĞİ’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) toplu taşıma zamlarının iptali için yargıya başvurduğu hatırlatılan Kadir Topbaş, her şeye itiraz etmenin, attıkları her adımı yargıya taşımalarının CHP’nin özelliği olduğunu savundu. Yargının herkese açık olduğunu belirten Topbaş, kendilerinin herkesi düşünen bir hizmet anlayışıyla yollarına devam edeceklerini söyledi.

‘İSTANBUL 2020 OLİMPİYATLARININ EN GÜÇLÜ ADAYIDIR’

Kadir Topbaş, İstanbul’un 2020 Olimpiyat oyunları için en güçlü aday olduğunu savundu. Topbaş, 2020’ye gelmedin İstanbul’daki ulaşım sistemlerinin de tamamlanmış olacağını ifade etti.

Topbaş İstanbul’un bir marka şehir olduğunu dile getirdi. Topbaş ayrıca Afyonkarahisar'daki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı ve sabır diledi.