Söke 19. Tarım, Sanayi ve Ticaret Tanıtım Panayırı Açıldı

Her yıl geleneksel olarak Söke Belediyesi öncülüğünde Söke Genç İşadamları Derneği (SÖGİAD) tarafından düzenlenen ve bu yıl 19.’su gerçekleştirilen Söke Tarım, Sanayi ve Ticaret Panayırı açıldı.

Söke 19. Tarım, Sanayi ve Ticaret Tanıtım Panayırı Açıldı
Söke Çarşamba pazaryeri alanında açılan 19. Söke Tarım, Sanayi ve Ticaret Panayırı’nda tarım makineleri, traktör, iş makineleri, süt ve süt sağma ekipmanları, seracılık ve fide üreticileri, damlama sulama sistemleri, yem sanayi, tohumculuk ve tarım ilaçları firmaları, hayvancılık ekipmanları, yenilenebilir enerji, ısıtma ve soğutma sistemleri, inşaat ve prefabrik yapılar, ekolojik tarım ve organik tarım, motorlu araçlar, yan sanayi, beyaz eşya ve ihracatçı firmalar yer alıyor.

19. Söke Tarım, Sanayi ve Ticaret Panayırı’nın açılış törenine CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Aydın Valisi Kerem Al, Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Ege ve Akdeniz Bölgeleri Genç İş Adamları Federasyonu (EGAFED) Başkanı Efkan Ceylan, Ak Parti, CHP ve MHP İlçe yöneticileri, çeşitli kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

SÖGİAD Başkanı Derya Semerci yaptığı konuşmasında Söke Tarım, Sanayi ve Ticaret Panayırı’nın her geçen yıl kendisini geliştiren bir fuar olduğunu söyledi.

Derya Semerci; “Fuarlar ve panayırlar yeni teknolojilerin, son model ürünlerin sergilendiği ve ilgili kişilere tanıtım fırsatının sağlandığı alanlardır” dedi.

Türkiye’deki hükümet tarafından yapılan tarımsal desteklemelerin %1’i bile bulmadığını belirten CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar; “Günlerdir ilçe, belde ve köyleri geziyorum. Konuştuğumuz üreticiler hallerinden memnun değil. Çiftçi zor durumda, çay ısmarlayacak parası yok” dedi.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Aydın Valisi Kerem Al ise Türkiye’de karamsar bir tablo çizmeye gerek olmadığını belirterek; Türkiye’nin güçlü bir devlet olduğu vurgusunu yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından 19. Söke Tarım, Sanayi ve Ticaret Panayırı’nın açılış kurdelesi kesilerek, ziyaretçilere açıldı. Açılışı yapılan panayır 9 Eylül tarihine kadar açık kalacak .
Kaynak: İHA