İTB, Kuruluşunun 120. Yılı Anısına Kütüphane Açtı

İzmir Ticaret Borsası (İTB), kuruluşunun 120. yılı anısına Belevi beldesinde kütüphane açtı.

Kütüphanenin açılış törenine Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, iş adamları, öğrenciler ve Belevi halkı katıldı.

Bir konuşma yapan Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık, kendisinin başkanlığı döneminde böyle son derece önemli bir kütüphanenin Belevi beldesine kazandırılmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Belevili hayırsever vatandaş Şakir Kayayur’un bu binayı kütüphane yapılması gerekçesiyle Belevi Belediyesi'ne bağışladığını belirten Başkan Işık, belediye olarak kütüphane binasının restorasyonunu yaptıklarını, daha sonra İzmir Ticaret Borsası'nın büyük katkılarıyla kütüphanenin oluşturulduğunu ifade etti.

Işık, kütüphane binasını Belevi Belediyesi'ne bağışlayan hayırsever vatandaş Şakir Kayayurt başta olmak üzere, binanın oluşturulmasında büyük emek harcayan belediye çalışanlarına ve bu konuda tüm donanımı sağlayan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu'na teşekkür etti.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ise, İzmir Ticaret Borsası olarak pamuk üzerine çalışacak bir lisanslı depo yatırımı yapma kararı alındığında Belevi beldesinde karar kıldıklarını belirterek, “Belevi, tarih ve doğanın ekonomiyle buluştuğu, coğrafi açıdan avantajlı, çalışkan ve eğitimli insanların beldesi olarak gönlümüzü fethetti. Toplam 11 milyon lira harcadığımız lisanslı depoculuk yatırımımız ELİDAŞ, çok yakında faaliyete geçecek. Bu yatırımın bölgemize önemli bir hareketlilik getirmesini bekliyoruz” dedi.

ELİDAŞ’ın Başkanı barış Kocagöz’ün Belevi’ye bir kütüphane yapma fikrini kendileriyle paylaştığında yönetim kurulu olarak çok sevindiklerini belirten Kestelli, “Türkiye’nin ilk borsası olan İzmir Ticaret Borsası’nın 120. kuruluş yıl dönümüne yakışan bir girişim başlattık. Belevi kütüphanesi bir anda gerçek bir imeceye dönüştü. Hayırsever vatandaşımız Şakir Kayayurt, kendisine ait binanın kütüphane yapılmasına onay verdi ve bununla birlikte kitap bağışı kampanyasına giriştik. Bugün en az bin 505 kitapla kütüphanemizi açıyoruz” diye konuştu.

Belevi beldesinin okullaşma oranını yüzde yüze çıkardığını, yapılan sınavlarda çok başarılı sonuçlar elde eden bir belde olduğunu vurgulayan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, “İnanıyorum ki, 120. Yıl Kütüphanesi ile beldemizde zaman daha da kıymetlenecek, Belevi’nin ışığı daha da artacaktır. Ben bu anlamda bu hayırlı işe vesile olan Belevi belediye Başkanımıza, çalışma arkadaşım Barış Kocagöz’e, hayırsever hemşehrimiz Şakir Kayayurt’a ve kitap bağışında bulunan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Böyle son derece önemli ve anlamlı bir açılışta bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, öncelikle bu kütüphanenin açılmasına sebep olan Belevi Belediye Başkanı, hayırsever vatandaş ve İzmir Ticaret Borsası Başkanı'na teşekkür etti. Bir binanın kütüphane olarak bağışlanmasının, bilime, sevgiye, saygıya ve pozitif bilgilere ilgi duyulması olduğunu söyleyen Aydoğan, “Ben bu kütüphanenin açılmasını şöyle değerlendiriyorum; bugün Belevi’de bir üniversite açılıyor. Küçük mütevazı bir üniversite bu ama büyüyecek. Ege üniversitesi ilk açıldığında 3-4 hoca, iki bina vardı. Ama şunu da biliyorum ki, gerçek üniversiteler kütüphanelerdir” diye konuştu.

İzmir Ticaret Borsası'nın 120. yılını doldurmasının ticaretteki önemi ortaya koyduğunu ifade eden Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, bu anlamda öncelikle bu kütüphanenin Belevi beldesine kazandırılmasına vesile olan herkese teşekkür etti. Öğrencilere seslenen Kaymakam Boyacı, “Bu külfetin karşılığı siz öğrenciler için. Mutlaka okuyun” çağrısında bulundu.

Konuşmaların ardından kütüphane binasını bağışlayan hayırsever vatandaş Şakir Kayayurt için plaket verildi.

Mazereti nedeniyle törene katılamayan Kayayurt’un plaketini Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık aldı.

Kütüphanenin açılış kurdelesini Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve Belevili öğrenciler kesti. Daha sonra tüm katılımcılara Ege yöresine ait keşkek, lokma ve ayran ikramı yapıldı .
Kaynak: İHA