“EPDK11 İl İçin Doğalgaz İhalesine Çıkıyor”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Doğu ve Güneydoğu için doğalgazla ilgili çalışmaların artık önemli bir noktada olduğunu ifade ederek, “11 il ve 5 ilçe için doğalgaz ihalesine çıkma kararını Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) kurul kararı olarak aldı. En az 35-40 milyar liralık yatırımın yapılmasına ek olarak, hanımlarımızın bundan istifade ettiği doğal gaz yatırımlarını dün itibariyle tekrar karara bağlamış oluyoruz'' dedi.

Bakan Yıldız Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) tarafından düzenlenen ''Türkiye'nin Enerji Politikaları'' konulu toplantıdaki konuştu.

Bakan Yıldız, “Doğu ve güneydoğu için doğal gazla yaptığımız çalışmaların artık önemli bir noktasını yakalamış olmak o da şu on bir il ve beş tane ilçe için doğalgaz ihalesine çıkma kararını dün enerji piyasası düzenleme kurumumuz kurul kararı olarak aldı. En az 35-40 liralık yapılmasına ek olarak ve en fazla yine hanımlarımızın bunlardan istifade ettiği doğal yatırımını dün itibariyle karara bağlamış oluyoruz. Çok fazla tartışılan Şırnak ve Hakkari de Mardin de Kızıltepe’de Bitlis’te Bingöl’de Muş’ta Güroymak gibi toplam 11 tane il merkezi ve 5 tane ilçe bir kısmını iletim hatlarının önünü açmış oluyoruz. Artık biz sayın Başbakanımızın talimatlarıyla birlikte seksen bir ilde bütün doğalgaz isteyenlerin ulaşmasıyla alakalı bir husustur ve 65 ilimizde bizzat doğalgaz dağıtımı yapılmaktadır. Belediyelere düşen işler var bunun belediye meclislerinde bu kararın alınması lazım. Bir kısım belediyelerde bir kısım tereddütler oluşmuştur hangilerini kastettiğimi biliyorsunuz. Biz 2013 yılında iletimini götürdüğümüz yani BOTAŞ tarafından doğal gazını götürdüğümüz ve çalışması yapılmamış bir ilin kalmamış olmasını istiyoruz” dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi’ne (BDP) seslenen Bakan Yıldız şunları da söyledi: “Ben buradan BDP ye çok açık sesleniyorum biz doğal gazı götüreceğiz orada ki vatandaşlarımıza. Seçimlerini yapsınlar seçimlerini terörden yana mı yapsınlar yoksa uğurlarında çalışmayı söylem haline getirip de eyleme dönüştürmedikleri orada ki vatandaşlarımıza doğal gazın götürülmesini mi isteyecekler biz bunu hep birlikte izleyeceğiz. Bu bir siyasi çalışma değildir bu vatandaşımıza götürülecek bir hizmettir.”
Kaynak: İHA