Darbe Komisyonu Başkanı Nimet Baş'tan çok tartışılacak sözler!

CNN Türk’te Enver Aysever’in sorularını yanıtlpayan TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş “Türkiye’de hala darbe riski var” dedi.

Darbe Komisyonu Başkanı Nimet Baş'tan çok tartışılacak sözler!
TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, CNN Türk 'te 28 Şubat'a ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SERMAYE EL DEĞİŞTİRDİ
Enver Aysever'in 'ülkeyi koruyoruz derken ülkeyi soyuyorlarmış ' soruna Nimet Baş şöyle cevap verdi: 'Ciddi servet transferleri var tabi Türkiye'de o döneme ait. Bir kere sermayenin el değiştirmesi var. Çok ciddi sermaye el değiştiriyor. '

DEMİREL, ERBAKAN 'IN TESLİM OLDUĞU BELGEYİ GÖSTERDİ

Darbe Komisyonu 'nda Demirel 'in, Necmettin Erbakan 'ın Başbakan sıfatıyla yazdığı mektubu gösterdiğini söyleyen Nimet Baş “Asıl görevimiz ve dinlemelerimiz şimdi başlıyor. Demirel bize özel belgeler gösterdi ve geri aldı. O belgeleri istemedik. O belgeler gizlilik içeren belgeler olduğu için istemedik. 28 Şubat sürecinde Necmettin Erbakan 'ın kendisine Başbakan sıfatıyla yazdığı mektubu gösterdi. Raporda bu belgelerin bazılarını açıklayacağız. Bu belgeleri burada açıklayamayacağım. Eğer arşivlerde yoksa ben zor durumda kalırım. O belge Erbakan 'ın teslim olduğunu gösteren bir belge.” dedi.

HALA DARBE RİSKİ VAR

Nimet Baş, 'Türkiye'de hala darbe riski var mı? sorusuna ise, ' Bugün bile darbe riski var. Darbe her zaman olabilir. Darbe niyetlerle ilgili bir şey. Darbe olma ihtimalinin olduğu bir dönemde siyaset yaptım. Hala darbe riski var. ' dedi.

BEYAZ GAZETE