Asdep Kapsamında 7 Bin 324 Aile Ziyaret Edildi

Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında pilot bölge seçilen Kırıkkale’de 7 bin 324 aile ziyaret edildi.

Asdep Kapsamında 7 Bin 324 Aile Ziyaret Edildi
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, ilk etap olarak işe alınan 42 personeli Ankara Hacettepe Üniversitesi Teknokent’te düzenlenen eğitimlere tabi tutulduğunu söyledi.

Eğitim sonrasında saha sorumlusu olarak tespit edilen 21 ekibi sahaya çıkarak hane ziyaretlerinin başlatıldığını açıklayan Bozdemir, "Hane ziyaretleri şehir merkezinde orta ve düşük sosyoekonomik seviye bulunan mahallelerden başlatıldı. İl merkezinde toplam 26 mahalle bulunmakta olup, 6 mahallede saha çalışmaları bitirilmiş 1 mahallede ise hale devam etmektedir. Bu bağlamda Yuva, Selim Özer, Karşıyaka, Kırıkköyü, Kimeski ve Bahçelievler Mahalleleri tamamlanmış, Sanayi Mahallesi’nde çalışmalar devam etmektedir. Şu ana kadar 7 bin 324 hane ile yüz yüze ziyaret gerçekleştirilmiştir." dedi.

Huzurevi, Sosyal Hizmet Kompleksi ve Bir Yastıkta Bir Ömür Projesi hakkında bilgi veren Bozdemir, "Karacalı Köyü Mevkii'nde 100 yaşlıya hizmet verecek şekilde planlanmıştır. Proje onayı alınmış olup ihale aşamasındadır. Tahir Aktaş Toplum Merkezi ve İl Müdürlüğünün bir arada planlandığı bina için yer tahsisi yapılmıştır. Projesi kabul edilmiştir. İhale aşamasındadır. Kırıkkale Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte yürütülen Proje ile ilimizde evlenecek olan çiftere eşler arası iletişim, sağlıklı cinsellik üreme sağlık sağlığı ve aile hukuku konularında eğitim verilmektedir. Bu bağlamda 600 kişiye eğitim verilmiştir." diye konuştu.

ŞİDDETE MARUZ KALAN 11 KADINA SAHİP ÇIKILIYOR
Çocuk ve şiddete maruz kalan çocuklara sahip çıktıklarını belirten Bozdemir, "İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan birim tarafından koordinesi yürütülmektedir. İl Merkezinde muhtelif yerlerde 2011 yılından itibaren 5 adet çocuk evi açılmıştır. Halen 29 çocuğun fiili bakımı bu evlerde gerçekleştirilmektedir. Evlerde kalan çocukların tamamı ilköğretim çağındaki çocuklardır. Kadın konuk evi ise 2009 yılından beri faaliyet gösteren kuruluş 26 kapasitelidir. Kırıkkale Belediyesi ile imzalanan protokol çerçevesinde hizmetlerini sürdürmektedir. Halen 11 kadın ve 2 çocuk hizmetlerden faydalanmaktadır." bilgilerini verdi.